SALEP HASADI BAŞLADI

Milas ilçesinin Kıyıkışlacık Mahallesinde gerçekleştirilen tarla günü etkinliğinde, kültür ortamında yetiştirilen yaban orkidesinin ilk hasadı Vali Amir Çiçek tarafından yapıldı. Tarla günü etkinliğine; Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Kom

Tarih: 01.01.0001 00:00 190
SALEP HASADI BAŞLADI

Milas ilçesinin Kıyıkışlacık Mahallesinde gerçekleştirilen tarla günü etkinliğinde, kültür ortamında yetiştirilen yaban orkidesinin ilk hasadı Vali Amir Çiçek tarafından yapıldı. Tarla günü etkinliğine; Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Yavuz Özfidan, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve çiftçiler katıldı.

Hasat öncesinde törende konuşan Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümünden Dr. Ünal Karık, salebin doğada normalde her sene bir yumru yapan bir bitki olduğuna dikkat çekerek, kültüre alınan orkidenin yumru sayısının arttığını söyledi.

Devlet, çiftçi ve üreticinin iç içe bir tarla günü gerçekleştirildiğini belirten Vali Çiçek, ?Itri, tıbbi ve aromatik bitkiler günümüzde daha da önem kazanmıştır. Bu bitkiler üzerine yapılan araştırmalarda şifa kaynaklarının daha da genişlemesiyle parasal değeri artan ıtri, tıbbi ve aromatik bitkileri şimdiye kadar doğadan topluyorduk. Ancak doğadan toplanan bu bitkiler toplandıkça tükenmekteydi. Geliştirilen proje ile artık bu bitkilerimizi tarlada yetiştirmeyi başardık. Bu çalışmalar ile doğanın vermiş olduğu nimetler olan bu bitkileri hem koruyoruz hem de kültür üretimleri ile bu bitkilerden yararlanma imkânı buluyoruz? dedi.

Organik tarım uygulamaları ile sermayenin üçe katlandığını belirten Vali Çiçek, çiftçilerin tıbbi ve aromatik bitkiler alanında üretim yapmaları tavsiyesinde bulundu. Konuşmanın ardından yetiştirilen salebin ilk hasadı gerçekleştirildi.