Sağlıklı yaşam için ?Her gün 10 bin adım´ yürüyüşü

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında ?Her Gün 10 bin adım? temalı yürüyüş Muğla´da Sağlık Genel Sekreterliği önünde başladı, Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Yürüyüşe İl Sağlık müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekrete

Tarih: 01.01.0001 00:00 345
Sağlıklı yaşam için ?Her gün 10 bin adım´ yürüyüşü

 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında ?Her Gün 10 bin adım? temalı yürüyüş Muğla´da Sağlık Genel Sekreterliği önünde başladı, Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Yürüyüşe İl Sağlık müdürü Dr. Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, sağlık personeli ve Sabri Acarsoy İlkokulu öğrencileri katıldı.

Akayol Sağlık Genel Sekreterliği hizmet binası önünde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Yürüyüşe katılan sağlıkçılar ve öğrenciler Muğla valiliği önünde hatıra fotoğrafı çektirerek sağlıklı yaşam ve obeziteye dikkat çektiler.

Amaçlarının sağlıklı yaşam ve obizetiye dikkat çekmek olduğunu açıklayan Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, ?3-4 Ekim tarihleri arasında Ankara´da Sayın Bakanımız Recep Akdağ´ın önderliğinde başlatılan ve tüm Türkiye genelinde uygulanacak olan ?Dünya Yürüyüş Günü´ düzenlendi. Bu yürüyüşteki amacımız vatandaşlarımızın her gün en az 10 bin adet adım atmayı teşvik etmek. Bunun yanında Türk insanının sağlıklı beslenmesine ve obeziteyi önlemek amacıyla yapılan bir etkinlik bu. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak dört yıl önce ?Hadi yürüverin gari´ sloganı ile tüm Türkiye´yi örnek teşkil edecek bir yürüyüş gerçekleştirmiştik. Bu yürüyüşümüzden sonra Bakanlığımızın da programında yer alan obezite ile mücadele konusunda yürüyüşlere de dikkat çekmiş olduk. Bizim bu etkinliğimizden sonra tüm Türkiye´de farklı adlarla ve farklı zamanlarda yürüyüş etkinlikleri düzenlendi. Buradaki temel amacımız, son yıllarda bilgisayar çağının yaşamımıza girmesi nedeniyle insanlarımız hareketsiz bir yaşama doğru sürüklenmekte. Bununla birlikte fast-food´ların hayatımıza girmesi ile beraber ciddi yönde vatandaşlarımız ileriki hayatlarında sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bunun için Sayın Bakanımızın önderliğinde bugün tüm Türkiye´de yürüyüş etkinliği gerçekleşiyor. Temel amacımız hareketli yaşama ve obezite ile mücadeleye dikkat çekmek? dedi.