Rıxos Olıve Fest

Doğa, Müzik, Arkadaşlık, Eğlence, Lezzet Ve Dahası... Hepsi Rıxos Olıve Fest´te Yaşandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 396
Rıxos Olıve Fest

Bodrum ilçesinde, Rixos Premium Bodrum, hayatında doğayı ve zeytini önemseyen, festival tadında yaşanan Bodrum zeytin hasatlarını herkes yaşasın diye bu yıl 28-29 Eylül tarihleri arasında, 3´üncüsü düzenlenen Rixos Zeytin Festivali renkli görüntülere sahne oldu.  

 

-Festivalin en doğal hali- mottosuyla Rixos Olive Fest günlük hayatın stresinden uzaklaşmak, kalıplaşmış tatil anlayışlarından farklı olarak, Bodrum´a özgü yerel lezzetleri, eğlenceleri ve Bodrum´un meşhur sarı yazını misafirlerine güzel bir etkinlik ile yaşattı.    

 

Düzenlenen etkinlikte; zeytin sabunundan, reçeline kadar çeşitli ürünler otel misafirlerine ve Bodrum halkına tanıtıldı. Otel bahçesindeki ağaçlarından zeytin toplama ve kırma işlemi gerçekleştirildi. Oldukça keyifli geçen etkinlik yerel dans gösterileri, zeybek oyunları, yemek yarışmaları ve Kargalar Kafeste grubunun eşsiz programı  ile son buldu.   

 

Rixos Premium Bodrum Otel Genel Müdürü Mehmet Tulunay; "Bu sene Zeytin Festivali´nin üçünsünü düzenledik. Otelimizin bahçesinde bulunan ve anıt niteliği taşıyan yaşları 300 ile 500 yıl arasındaki zerytin ağaçlarımıza bir saygı projesi olarak başlayan bu fikrimiz, tesisimizdeki zeytin ağaçlarının sayımı bunların kalibre edilmesi ve anıt ağaç özelliği taşıyanların da tescillenmesi ile başlamıştı.

 

Burada, misafirlerimizle beraber keyifli bir hasat ile gerçekleştirdik. Burada yapmış olduğumuz hasatta misafirlerimiz tarafından toplanan zeytinler, hiç bekletilmeden, yarım saat içinde soğuk sıkım makinesi ile nefis zeytinyağlarına dönüştürüldü. Mahsülden çıkan zeytinyağlarımızı da, özel olarak tasarlanan zeytinyağı şişelerimizde misafirlerimizle paylaştık. Bu sene de misafirlerimiz, çalışma arkadaşlarımız ve Bodrum halkıyla tekrar bunu kutluyoruz. Şu anda festival alanında 11 ayrı standımız var.  Stantlarda zeytin, zeytinyağı ve zeytine dair tüm ürünler tanıtılıyor. Aynı zamanda yerel yemeklere ait bir standımız var. Buranın yerel kültürüne ait yemeklerimizi sunuyoruz. Onları yabancı misafirlerimizle tanıştırıyor, deneyimsel tatil anlayışını Rixos kültürüne uygun olarak misafirlerimize yaşatıyoruz." dedi.