Res´e Karşı Direndiler, İş Makinaları Durdu

İki mahallede rüzgar enerjisi santrali kuracak şirketin inşaata başlamak üzere gönderdiği iş makinaları, bugün çevreciler ve köylüler tarafından durduruldu. İş makinalarının hukuk dışı yollarla köylülerin arazisinden geçtiğini öne süren Avukat Remzi Kazm

Tarih: 01.01.0001 00:00 151
Res´e Karşı Direndiler, İş Makinaları Durdu

İki  mahallede rüzgar enerjisi santrali kuracak şirketin inşaata başlamak üzere gönderdiği iş makinaları, bugün çevreciler ve köylüler tarafından durduruldu. İş makinalarının hukuk dışı yollarla köylülerin arazisinden geçtiğini öne süren Avukat Remzi Kazmaz, suç duyurusunda bulunacaklarını ve çalışmaların başlamaması için köylülerin çadır kurarak 24 saat nöbet tutacağını açıkladı.

 

Yalıkavak ve Akyarlar Mahalleleri´ne rüzgar enerjisi santrali kuracak olan Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. yöneticilerinin Yalıkavak Geriş´te inşaata başlamak üzere gönderdikleri iş makinaları köylüler, çevreciler, Yarımada Koruma ve Çevre Platformu ile Birleşik Haziran Hareketi Bodrum üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kişilik bir grup tarafından durduruldu. Çevrecilerin eylemine Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Saruhan da destek verdi.

 

Avukat Remzi Kazmaz, iş makinasının üzerine çıkarak yaptığı açıklamada, "Burada yapılmak istenen hukuksuzlukları, alınan ÇED raporlarının yanlış ve eksik olduğunu, yürütmeyi durdurma kararlarının olduğunu belirterek bu çalışmayı durdurmalarını sağladık. Bugün burada nöbet tutarak yasadışılığa engel olacağız" dedi.

 

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

 

Köylülerden kaptan Halil Aktaş ise arsaları korumak için 24 saat nöbet tutacaklarını söyleyerek "Burada bir direniş çadırı oluşturacağız. ve şirketin hukuksuzca arsalarımızı gasp ederek çalışmasına izin vermeyeceğiz. Hukuk tanımazlar bugün yine doğaya tarihe saldırdılar. Sabah 7´de dozerleriyle doğayı yok etmek için çalıştılar. Yine durdurduk. Geriş halkıyla Kaymakam´a gittik güvenlik güçlerimizin yardımıyla durdurduk yarın ne yapacakları belli değil. Bodrum´u sevenler direniyor. Diren Bodrum diren Geriş" dedi.

 

"YAPILAN ZORBALIĞI KINIYORUZ"

 

Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bertan Korkmaz ise, önlerinde hiçbir hukuki ve idari engel bulunmadığını söyleyerek "Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. adli ve idari bütün koşulları yerine getirdiği ve devletten gerekli izinleri aldığı için inşaata başlamıştır. Yani, diğer RES projelerini uygulayan tüm şirketlerin izlediği prosedür izlenmiş ve devletin izni ve onayı ile inşaata başlanma kararı alınmıştır. Buna rağmen, Bodrum´u temsil ettiklerini ifade eden bir grup tarafından; bir dizi asılsız iddia öne sürülmüş ve inşaata engel olunmaya çalışılmıştır. Hatta bu doğrultuda yapılan açıklamalarda, defalarca izah edilmesine rağmen; yatırımın alan ve süreleriyle ilgili aynı yanlış bilgiler tekrarlanarak, şirketin itibarı ile oynanmaya kalkılmıştır. Bununla da kalınmamış, şirket çalışanlarına hakaret edilmiş, inşaat alanına da izinsiz girilmiştir. Öncelikle, bu zorbalıkları kınadığımızı belirtmek isteriz. Dünyanın en temiz enerjisi ile ilgili bir yatırımın bu şekilde ´kirli yatırım´ gibi gösterilmeye çalışılması akla mantığa uymamaktadır. Kamu yararının, kişisel çıkarlardan üstün olduğunu hatırlatmakta bir kez daha yarar görüyoruz. Bundan sonra da hukuki karar ve ilkeler çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu