Patlayan çukur motosikleti yuttu

Bodrum´da DSİ borusu patladı, patlamayla oluşan çukura motosiklet gömüldü. Bir minibüs ise güçlükle kurtarıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 294
Patlayan çukur motosikleti yuttu

Bodrum´da DSİ borusu patladı, patlamayla oluşan çukura motosiklet gömüldü. Bir minibüs ise güçlükle kurtarıldı.

Akşam saatlerinde Bitez- Ortakent yolu üzerindeki DSİ borusunda patlama meydana geldi. Patlama esnasında yoldan geçen motosikletli Ömer Değercan bir anda patlamanın ortasında kaldı. Aşağı doğru gömülmeye başlayan motosikletini kurtarmaya çalışan Değercan, başarılı olamayınca kendisini kaldırıma attı. Motosikletin arkasında seyreden bir minibüs de patlamanın meydana geldiği noktada sıkıştı. Minibüs içindekiler ilk olarak itfaiyeyi arayarak yardım istediler. İtfaiyeden olumlu yanıt alamayan minibüstekilerin yardımına çevredeki vatandaşlar koştu. Minibüs, çevredeki bir vatandaşın pikapıyla çekilerek kurtarıldı.

Patlamanın olduğu bölgeden akan sular yolun alt kısımlarındaki evlerin bahçelerini ve sahil kenarındaki işletmelerin depolarını bastı. Saat 17:45 civarında patlayan boru nedeniyle cadde tamamen trafiğe kapatılırken, araçlar ara sokaklardan ilerledi.

Olay sonrası vidanjör ve iş makinaları bölgeye getirilerek çalışma başlatıldı. Patlama nedeniyle oluşan 3 metre derinliğinde ve 8 metre genişliğindeki çukurdaki su vidanjörle boşaltıldı. Yaklaşık 2 saat süren boşaltma işleminin ardından çukura gömülen motora ulaşıldı. Vinç yardımıyla çukurdan çıkarılan motor çekiciye alındı. Yaklaşık 25 bin lira değerindeki motorunun kurtarılma anlarını cep telefonuyla kaydeden Ömer Değercan motorunun kurtarılması sonrası büyük mutluluk yaşadı.

Patlamanın olduğu noktada minibüsü kalan Gökhan Güngör isimli vatandaş olay anını şu sözlerle anlattı; "Biz yolda gidiyorduk, önümüzde de motosikletli arkadaş gidiyordu. Yol birden kabardı. Motosikletli arkadaş biraz patinaj çekti, motoru kurtarmaya çalıştı. Arkasından motordan indi. Biz de geriye doğru çıkmak istedik ama bizim araç yola oturdu. Su birden fışkırdı, kapıya kadar gelmeye başladı. Hemen itfaiyeyi aradık, kurtarılmak için. Daha sonra aracımızdan kendi imkanlarımızla çıktık. Arkadaşım can havliyle çıkarken telefonunu düşürdü. Bir vatandaş pikapıyla aracımız çekerek bizi kurtardı."dedi.

Öte yandan patlayan boru nedeniyle Ortakent ve Yahşi´de su sıkıntısı yaşanacağı öğrenilirken, MUSKİ ekiplerinin bölgede hemen çalışmalara başlayacağı bildirildi.