Parkta Çöp Kutusu Bulamayınca Belediye’ye Yazdı

Bodrumlu minik öğrenci Sevin Su Karlıova, oyun oynadığı parkta çöp kutusu bulamayınca Bodrum Belediyesi’ne şikayet dilekçesi yazdı.

Tarih: 18.09.2019 09:50 1001
Parkta Çöp Kutusu Bulamayınca Belediye’ye Yazdı

Bodrumlu minik öğrenci Sevin Su Karlıova, oyun oynadığı parkta çöp kutusu bulamayınca Bodrum Belediyesi’ne şikayet dilekçesi yazdı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, minik öğrenciyi ailesiyle birlikte davet ederek sorusunu yanıtladı ve çevre duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne dilekçe bırakan çevreye duyarlı öğrenci Sevin Su Karlıova dilekçesinde, Neyzen Tevfik Caddesi'nde üzerinde bulunan çocuk parkında neden çöp kutularının olmadığını sordu. Bunun üzerine harekete geçen Beledie Temizlik İşleri Bölge Sorumlusu Mustafa Metin Kırık ve Çevre Mühendisi Numan Yılmaz Karlıova ailesiyle temasa geçti.

Çevreye duyarlı öğrencinin sorusunu yanıtlayan M.Metin Kırık, Bodrum'da güvenlik önlemleri dolayısıyla oyun parklarına çöp kutuları yerleştirilmediğini belirterek “Her yarım saatte bir açık kasa kamyonetimizle temizlik gün boyu sürmektedir. Saha temizlik çalışanlarımız özellikle çocuk parklarındaki temizliğe büyük önem veriyor. Minik öğrencimizin park içinde gördüğü ve atacak yer bulamadığı çöp, en geç yarım saat içinde oradan kaldırılmıştır. Çocuklarımızın sağlığı ve parklarımızın temizliği konusunda çok hassasız. Aynı duyarlılığı minik bir öğrencimizden görmek bizi çok mutlu etti” diye konuştu. Kırık, Bodrum Yarımadası’nda her gün ortalama 630 ton çöp toplandığını da sözlerine ekledi.

ÇÖPLERİ NEREYE ATACAĞIZ?

Minik öğrencinin “Elimizdeki çöpleri nereye atacağız” sorusunu yanıtlayan Belediye Temizlik İşleri ekibi, Bodrum’da 360 adet geri dönüşüm kumbarası olduğunu anlattı. Cam, geri dönüşüm,tekstil kumbaralarının yanı sıra yine geri dönüşüm için Kompaktör presler kullanıldığını belirten ekip, bunun da Türkiye’de ilk kez Bodrum Yarımadası’nda kullanılmaya başlandığını kaydetti.

Anlatılanları ilgiyle dinleyen Bodrumlu minik çevreci Sevinç Su da insanların çevreye daha duyarlı olmalarını isteyerek herkesin evinde çöpünü ayrıştırması gerektiğini söyledi. Bodrum’da sokaklara ve çocuk parklarına içi görünen şeffaf çöp poşetlerinin yerleştirilmesini de isteyen Sevinç Su ayrıca Belediye’de bir “Çocuk Masası” kurulmasını talep etti.  Çocukların da belediyede söz sahibi olması gerektiğini söyleyen minik çevreci, Belediye ekiplerinin dilekçesine bu şekilde yanıt vermesinden de mutlu olduğunu ifade etti.