ÖZYER, MUĞLA´YI KALKINDIRACAK PROJELERİN YÜZDE 75´İNİN TAMAMLANDIĞINI MÜJDELEDİ

AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz-Pa Başkanı Hasan Özyer, Fethiye´de mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Özyer, Muğla´yı kalkındıracak projelerin yüzde 75´inin tamamlandığını söylerken Başbakanımızın seçimlerden ö

Tarih: 01.01.0001 00:00 149
ÖZYER, MUĞLA´YI KALKINDIRACAK PROJELERİN YÜZDE 75´İNİN TAMAMLANDIĞINI MÜJDELEDİ

 AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz-Pa Başkanı Hasan Özyer, Fethiye´de mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Özyer, Muğla´yı kalkındıracak projelerin yüzde 75´inin tamamlandığını söylerken Başbakanımızın seçimlerden önce verdiği vaatlerinde yüzde 75´i gerçekleştirildiğini söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ)´nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda muhtarlar ve partisinin mahalle başkanları belediye meclis üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer´e AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hilal Günay, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adem Aykırı eşlik etti.

Muğla´nın iki vekili olan Hasan Özyer´in ve Nihat Öztürk´ün Muğla´nın bir adım daha öne çıkması için yoğun tempoyla çalıştıklarını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan tüm Fethiyeliler ve Muğlalılar adına iki vekile teşekkür etti. AK Partinin Dünya´nın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ve partinin 12 milyon üyeye sahip olduğuna dikkati çeken Sarıhan, Fethiye´de de üye sayısının 12 bini geçtiğini belirtti.

10 gün Muğla bölgesinde olacaklarını ve ilçeleri gezeceklerini söyleyen Hasan Özyer, Türkiye´nin gündemi hakkında değerlendirmede bulundu. Devlet ve millet olarak hak etmediğimiz sıkıntılar yaşıyoruz diyen Özyer şunları ifade etti:

?Türkiye Cumhuriyeti Devleti şu ana kadar hep hoşgörülü davrandı. Nerede mazlum varsa onun yanında yer aldı. Dünyanın neresinde zulüm gören varsa kucağını açtı. Ama dünyanın hiçbir yerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kadar, hakarete uğrayan ve eleştirilen bir ülke yoktur. Devlete karşı saldırıları mecliste de izliyorsunuz. Hangi devlet egemenlik altındaki topraklarda başka bir bayrağa ya da başka bir silahlı örgüte müsamaha gösterir? Bu ülkede kimse dışlanmadı. Herkes bu ülkede ötekileştirilmeden faklı görevlerde bulundu. Hükümetimiz terörle mücadelede kararlılığını sürdürüyor. Terör örgütüne silah bıraktırılana kadar operasyonlar devam edecektir. Gereken ne ise yapılacak ve ülkenin her yerinde huzur ve istikrar sağlanacaktır.?

Seçimlerden önce ne vaat edildiyse yüzde 75´inin hayata geçirildiğini söyleyen Özyer: ?Geri kalanı da önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Amacımız Türk insanının, Türk çiticisinin, köylüsünün, bütün kesimleriyle kalkınmayı sağlamaktır. Hükümetimiz bu konuda her türlü desteklerini sağlıyor. Bölgemizdeki projeleri Nihat Bey´le (Nihat Öztürk) takip ediyoruz. Bu bölgenin eğitimde, sağlıkta, diğer ekonomik yatırımlar konusunda bütün projeleri takip ediyoruz ve hayata geçirilmesi için çalışıyoruz? diye konuştu.

Bölgenin en büyük sıkıntısının istihdam sorunu olduğuna dikkati çeken Özyer, ?Nüfusumuz artıyor ve gençler iş sahası istiyor. Bunun aşılması için çalışıyoruz. Bunun önündeki en büyük engel Türkiye´de bürokrasinin sorumluluk almak istemeyişi! Bugün bölgemizi bir ticaret merkezi yapmak için fabrikalar kurulması gerekiyor. Ancak alt yapı olmadığı için, arsa olmadığı için bunları yapamıyoruz. Burada marka değerleri üretilen ürünleri işleyecek ve istihdam yaratacak alanların yapılması lazım ama hala bu şahıs işidir, özeldir anlayışı hakim. Bugün fabrika yapmak isteyen bir kişi için yer yok! Burada istinas sanayi alanları oluşturmazsak, çocuklarımız nasıl iş bulacak? Devlet kapısı hala istihdam kapısı olacaksa Sovyetler birliğinden bir farkımız kalmaz. Devlet iş vermeyince, kadro açarak, hepimizi işe alarak ülke yoluna devam edemez. Özel sektör yatırımların önündeki engeller kaldırıp, onların önünü açmazsak nasıl istihdam alanları açılacak? Bu sorunları çözmenin yolu bürokrasiyi aşmakla mümkün ? diye konuştu.

Seydikemer´de imar sorununu çözeceklerini, yöredeki hazine ve plansız imar alanlarını harekete geçireceklerine işaret eden Özyer ?Hiçbir endişeniz olmasın. Sorunları biliyoruz ve bire bir takip ediyoruz. Onun için bu dönem bütün projeleri hayata geçirmemiz lazım. Bölgemizde ne kadar harekete geçilecek proje varsa, ilgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Muğla´da SİT´lerle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bununla ilgili, ilgili bakanımızı Muğla´ya getirip, yerinde göstereceğiz.?

Bir gazetecinin geçtiğimiz hafta domates üreticilerin yaptığı eylemi hatırlatıp, konuyla ilgili hükümetin yeni pazarlar üzerine bir çalışma yapıp yapmadığını sorması üzerine Özyer ?Tabi ki hükümetimiz bu konuda çalışma yapıyor. Rusya ile yaşanan kriz, hem turizmcileri hem de üreticileri mağdur etti. Ama ben Rusya ile krizin devam etmeyeceğini ve önümüzdeki günlerde bu krizin aşılacağını tahmin ediyorum. Çünkü bu ticari alışverişte onlarında bizimde karımız var. Ama hükümetimizin her ülkeyle her anlamda çalışmaları var. En büyük ticari ortağımız Avrupa Birliğidir. Umarım bu süreçte bunları telafi edecek yeni pazarlar bulunur ve çiftçimiz mağdur olmaz? ifadelerini kullandı.

Hasan Özyer toplantı sonunda muhtarların ve vatandaşların sorunlarını bir bir dinleyip çözüm önerileri konusunda düşüncelerini anlattı.