OYFEST Şevval Sam konseriyle sona erdi

Bodrum Belediyesinin destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen Ortakent Yahşi Bahar Festivali (OYFEST), Şevval Sam konseri ile sona erdi. Konser sırasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hem Şevval Sam´a hem de OYFEST ekibine teşekkür ederek festivalin

Tarih: 01.01.0001 00:00 475
OYFEST Şevval Sam konseriyle sona erdi

Bodrum Belediyesinin destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen Ortakent Yahşi Bahar Festivali (OYFEST), Şevval Sam konseri ile sona erdi. Konser sırasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hem Şevval Sam´a hem de OYFEST ekibine teşekkür ederek festivalin her yıl daha geniş katılımlarla devamını diledi.

 

17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen OYFEST 2017, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası, TED Bodrum Koleji bandosu ve Akbank bandosu eşliğinde motosiklet ve bisiklet kulüplerinin de katılımlarıyla görkemli açılış korteji, MC Ersin Show, DJ performanslar ve Berksan konseriyle start alan OYFEST süresince Ortakent Yahşi genelindeki işletmelerde çeşitli etkinlikler gerçekleşti.

 

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ise Müsgebi Cafe sahnesinde 19 Mayıs Gençlik Şöleni yapıldı. Şölende MC Ersin Show, Sarso ve Erhan´dan DJ performanslar sunuldu. Bodrumlu yöre yazarlarının kitap imza günü düzenlendi. OYDER ve Bodrum Marmara Koleji´nin işbirliğiyle yarımadadan adaya yüzme açık deniz yüzme şenliği yapıldı. Katılımcılar şenlikte, Ortakent Yahşi Sahili Marma Beach önünden Çelebi Adası´na kadar yüzdü. Katılımcıların arasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon´un eşi Hülya Kocadon ile milli sporcular da yer aldı. Rüzgarlı ve soğuk denize aldırmadan yarışı tamamlayan 50´ye yakın sporsever, Çelebi adasında Türk bayrağı açtı. 1.300 metrelik mesafede gerçekleşen yüzme etkinliğinde adaya ilk olarak milli triatlon sporcusu İzmirli 20 yaşındaki Gültigin Er ulaştı.

 

Yine OYFEST etkinlikleri kapsamında, TED Bodrum Koleji Yüzme Havuzu´nda ise Mikader´in ?Minik Kalpler İçerde? projesine destek olmak amacıyla milli sporcu Bilge Çingigiray Aydın, ?Sualtında En Uzun Yürüme? kategorisinde Guinness Sualtı Sportif Dünya Rekor Denemesinde bulundu ve 67 m 16 cm derece ile dünya rekorunu kırdı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da rekor denemesi sırasında havuz başında bulunarak milli sporcuyu tebrik etti.

 

Festival, Cumartesi gecesi Bodrum Belediye A.Ş. Müsgebi Cafe´de düzenlenen plaket ve ödül töreniyle son buldu. TED Bodrum Koleji Halk Oyunları gösterisi, BDK Kids dans gösterilerinin de yer aldığı törende ödüllerin ve plaketlerin verilmesinin ardından sahneye ünlü sanatçı Şevval Sam çıktı. Geceye Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri, OYFEST Yürütme Kurulu ve OYDER Başkanı Ahmet Aras ile OYFEST ekibi başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Bodrumlu ve Ortakent Yahşili vatandaşlar ile yerli yabancı çok sayıda kişi katıldı. Destekleri için kurumlara, sponsorlara, işletmecilere ve katılımcılara teşekkür plaketleri verildi.

 

Ardından ünlü sanatçı Şevval Sam sahneye çıkarak seyircilerle hep bir ağızdan sevilen şarkılarını seslendirdi. İzleyiciler arasında yer alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, daha sonra Şevval Sam ile sahnede buluşarak kendisine teşekkür etti.Tüm katılımcılara ve Bodrum halkına iyi akşamlar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Kocadon, ?Gerçekten güzel bir Bodrum akşamında Şevval Hanım´ın güzel müziğiyle, güzel sesiyle ısınmaya devam ediyoruz. Ama şu bir gerçek ki; Ortakent Yahşi, basamaklara ilk adımı attığım yerdir. O basamaklarda bana öyle sahip çıktınız ki, bugün sayenizde yarımadanın belediye başkanıyım. OYFEST´in güzelliği de bütün insanlığı kucaklaması. Bu festival beni ve bizi engel tanımayan engelli kardeşlerimle, yarışmacılarla, güzel insanlarla, sanatçılarla ve Türkiye´nin aydınlık ve medeni yüzü olan siz güzel insanlarla buluşturdu. İnananlar asla kaybetmez! Sanatın birleştirici gücünü, güzel ülkeme hep beraber buradan yayacağız. Değerli Şevval Sam Hanım, çok güzel bir ifade kullandı: ?Bu gün burada, sahnede, bu şarkıları söyleyebiliyorsam Ulu Önder Atatürk´ümüzün sayesinde´ dedi. Ben de bugün bu mikrofonda Bodrum yarımadasının belediye başkanı olarak konuşabiliyorsam, onun sayesinde. Yolumuz güzel Atamızın gözündeki ışık yoludur, medeniyet yoludur. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz ama bir teşekkürü de, bugün bizim burada olmamızı sağlayan, bu festivalin yönetim kurulu başkanına, yöneticilerine, sahilimizdeki ve gerideki bütün işletmeci arkadaşlarımıza, sahip çıkanlara, inananlara etmek istiyorum çünkü ancak inananlar taşın altına elini sokar ve bugün bu taşın altına elini sokan kardeşlerim, bizi bir araya getirmiştir. Ortakent´te  Bodrum yarımadasına ekonomik katkı sağlamışlardır. Onun için hepsine çok teşekkür ediyorum,? dedi.

 

Başkan Kocadon konuşmasının ardından istek üzerine sahnede Şevval Sam ile birlikte Bodrum´un yöresel oyunlarını oynadı. Yoğun katılımın olduğu konserin ardından OYFEST sona erdi.

 

OYFEST kapsamında 4 dört gün boyunca yelken (Optimist-Laser-Tirhandil Cup) yarışları, plaj voleybolu, Bahçeşehir Koleji sponsorluğunda sokak basketbolu, Ortakent Yahşi´deki çeşitli işletmelerde masa tenisi, briç, tavla, satranç, Bodrum Golf Kulübü sponsorluğunda OYFEST´2017 Golf ve Tenis Turnuvaları, ödüllü fotoğraf maratonu ve Instagram fotoğrafları yarışması, çocuk ve yetişkin resim atölye çalışması, Kargı sahilinde Kumdan Heykel Sempozyumu,  Bodrum Bisiklet Turu gibi aktiviteler yapıldı. Temsili geleneksel Bodrum düğünü ve yöresel yemek kermesi düzenlendi. Ayan Mes´te ise Bodrum Ticaret Odası tarafından Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu, Dr. Işıl Keskin ile Öğr. Gör. Soner Şahan´ın konuşmacı olarak katıldığı "Turizmde Sürdürülebilirlik ve Markalaşma" konulu söyleşi ile Ayana Mes´in katkılarıyla piyanist Ozan Çoban tarafından "Müzikli Söyleşiler" etkinliği düzenlendi.

 

OYFEST, Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) ve Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlendi. Muğla Valiliği,  Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu, Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Ted Koleji, Marmara Koleji ve Bahçeşehir Koleji başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş ile Ortakent Yahşi´de bulunan işletmeler festivale destek oldu.