ORTACA´DA MOTOSİKLET MEZARLIĞI OLUŞTU

Ortaca ilçesinde ceza kesilerek bağlanan motosikletler sahipleri tarafından geri alınmayınca 2 dönüm alanda mezarlığı andıran bir görüntü ortaya çıktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 289
ORTACA´DA MOTOSİKLET MEZARLIĞI OLUŞTU

Ortaca ilçesinde ceza kesilerek bağlanan motosikletler sahipleri tarafından geri alınmayınca 2 dönüm alanda mezarlığı andıran bir görüntü ortaya çıktı.

Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan kontrollerde plakasız, sigortasız ve fenni muayeneleri olmayan motosikletleri trafikten men edilip Yedi Emin Otoparkı´na çektirildi. Trafikten men edilen araç sahipleri gerekli işlemleri yaptırıp motosikletlerini almayınca, 2 dönümlük alanda motosiklet mezarlığı oluştu.

İki dönümlük alana yayılan motosikletler için artık koyacak yer bulamadığını söyleyen Yediemin Deposu otopark İşletmecisi Salih Bulut; ?Bulut yediemin deposunda iş sahibi olarak 2008 yılından beri bu motosikletleri gece ve gündüz çekmekteyiz. Buraya çekilen motosikletlerden ne bir otopark ücreti alıyoruz, ne çekici parası alıyoruz; yer kirasını ödeyemez hale geldik. Buradaki motosikletlerin bir an önce satılıp veya devlet tarafından toplanarak alınıp, bu motosiklet mezarlığından kurtulmak istiyoruz. Motosiklet konusunda çok mağduruz. Şu anda otoparkımızda şu anda sıfır faturası kesilmemiş motosikletler bulunmaktadır. Buraya getirilen motosiklet sahipleri ise faturasını ve gerekli işlemleri yaptırarak buradan almıyorlar. Ayrıca plakası olan motosikletleri de almıyorlar. Otopark işletmecisi olarak parasından pulundan da vazgeçtik. Vatandaş gelsin, 50 ile 100 lira verip motosikletlerini alsınlar. Emniyet ten çıkışını aldıktan sonra motosikletlerini kendilerine teslim edelim. Biz bu mezarlıktan kurtulalım. Bu rezaletten kurtulmak istiyoruz? dedi.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Oğuzhan Orhan da; ?Trafik Tescil ve Denetleme Büro amirliği olarak sigortasız, fenni muayeneleri ve tescilleri yapılmamış plakasız motosikletler, eksozları açık olan motosikletler çevreyi çok rahatsız etmektedirler. Bu tür motosikletlerin üzerlerinde çok duruyoruz. Ekiplerimizin yapmış olduğu uygulamalarda bu tip motosikletleri yakalayıp, yedi emin olarak otoparka teslim edilmekte, belirtilen zaman zarfında yani bu 6 aydır; eksiklikleri giderip alınmamış motosikletler Mal Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılmaktadır? diye konuştu.

Motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunan İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan ise, şöyle konuştu: ?İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün trafik birimleri zaman zaman kontrol işlemleri yapmaktadırlar. Evrakları eksik veya olmayan motosikletleri yedi emin parkına götürüp teslim etmektedirler. Oradaki kalabalık motosikletler bizimde dikkatimizi çekiyor. Sahiplerini bulma gibi bir çalışmamız olacaktır. Yedi Emin Parkındaki bu Motosikletler 6 ay içinde alınmayınca kamulaştırma yapılarak Mal Müdürlüğü´ne teslim edilecektir. Bunu da böyle belirtmek istiyorum?