Ormandan ?Kesme, dik´ kampanyası

Yılbaşında ağaç kesinimi önlemek ve vatandaşlarda ağaç bilincini oluşturmak amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanı Muğla ve Aydın´da ekonomik değeri bulunan Biberiye, Ceviz, Dut, Mersin, Defne ve Lavanta Mavi Servi gibi ekonomik değeri bul

Tarih: 01.01.0001 00:00 224
Ormandan ?Kesme, dik´ kampanyası

Yılbaşında ağaç kesinimi önlemek ve vatandaşlarda ağaç bilincini oluşturmak amacıyla Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanı Muğla ve Aydın´da ekonomik değeri bulunan Biberiye, Ceviz, Dut, Mersin, Defne ve Lavanta Mavi Servi gibi ekonomik değeri bulunan 20 bin fidan dağıttı.

Menteşe Sınırsızlık Meydanında Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik´in de katıldığı fidan dağıtımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Muğla Orman bölge Müdürlüğü´nün her yıl ücretsiz fidan dağıtımı yaptığını belirten vatandaşlar, ağaç kesmeyi hiçbir zaman olumlu bakmadıklarını belirtirken, Mersin´de yaşanan sel felaketine dikkat çektiler.

5 ayrı araçta bulunan 6 değişik türdeki 5 bin fidan vatandaşlar tarafından kısa sürede tüketildi. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, yeni bir yıla girerken vatandaşların ağaç kesmek yerine bir fidan dikerek girmelerini isterken, fidan dağıtımı kampanyasının sorumluluk alanı Muğla ve Aydın illeri ile ilçelerinde gerçekleştiğini söyledi. Çelik, ?Yeni bir yıla girerken insanlarımızı ağaç kesimi konusunda hem uyarılması, hem de yeni yıla fidan dikerek girmeleri için ?Ağaç kesme, fidan dik´ kampanyası düzenledik. Ben hem ormancı olarak, hem de vatandaşa olarak vatandaşlarımıza yeni yıl mesajım ağaç kesmeyin, fidan dikin diyorum? dedi.