Mustafa Saruhan Birlik Ve Beraberlik Getirdi

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan, adaylığının kesinleşmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum ilçe binası önünde örgütü ve Bodrum Halkı ile buluştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 241
Mustafa Saruhan Birlik Ve Beraberlik Getirdi

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan ve CHP Bodrum İlçe örgütünün tam katılımıyla gerçekleşen açıklamada CHP Bodrum Belediye Başkanlığı Aday Adaylarının hepsi hazır bulundu.

Halil Karahan´ın açılış konuşmasıyla başlayan açıklamada 1 Ekim tarihinde başlayan aday belirleme sürecinin sonuna gelindiğini belirterek ?Hoşgörünün, demokrasinin başkenti Bodrum´a Mustafa Saruhan hayırlı olsun. CHP, Bodrum´un atardamarıdır, kalbidir. Biz durursak, hayat durur. Hepimiz bunun farkındayız. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Geçen bu süreçte 8 aday adayı arkadaşımız, CHP ilkelerine, değerlerine uygun davranmışlar ve bu süreçte dayanışmanın en güzel örneğini sergilemişlerdir. Hepsini kutluyor, teşekkür ediyorum. ? dedi.

Yerel seçimlerin iktidarla hesap görmeye dönüştüğünü belirten Karahan, ?Eksiğimiz olabilir ama hiç kimse CHP´li belediyeleri ayrımcılıkla suçlayamaz. Biz insanları inanan inanmayan, içki içen içmeyen diye ayırmadık. Bundan sonra da ayırmayacağız. Kardeşçe yaşayacağız, yolumuza böyle devam edeceğiz. Merkezinde nefret olmayan çözüm olan müthiş bir kampanya yürüteceğiz.  Ağzımızdan hiçbir zaman kötü bir söz, nefret söylemi çıkmayacak bunun için size söz veriyorum. Muğla da Bodrum da CHP ile yönetilecek. Bunu başarmak için elimizden geleni yapacağınızı biliyorum. O nedenle hepinizden söz istiyorum arkadaşlar. ? diyerek konuşmasını tamamladı.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da konuşmasında geçen süreci değerlendirerek konuşmasına başladı. Suat Özcan konuşmasında şunları söyledi;

?Yaşadığımız sıkıntılı, uzun süreçten sonra bugünlere geldik. Hem örgüt olarak, bugüne kadar ilçe başkanlığı yapmış, yönetimde çalışmış, Bodrum´u Bodrum yapan tüm belediye başkanlarımıza ve bu konuda elini uzatmış, hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz. Önce bunun bir kıymetini bilmemiz lazım. Bundan sonra da geleceği hep birlikte oluşturmamız lazım.

Öncelikle tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Bodrum Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon´a da teşekkür ediyoruz. Bu süreci oldukça olgun bir şekilde değerlendirdi. Şimdi sırada demokrasiyi, eşitliği, adaleti ve refahı düzeltmek üzere yerel seçimleri bahane bilerek öncelikle iktidara bir uyarı, iktidarın zayıflamasıyla da CHP iktidarını yerelden genele taşımak üzere bir yola çıkacağız. Mustafa Saruhan deneyimli bir arkadaşımız. Belediyeciliği biliyor. Hep birlikte oluşturacağımız bir kadroyla hem Bodrum ilçe hem de büyükşehirle birlikte Bodrum´a çok güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Siz destek verdikçe onlar güzel hizmetler yapacaklardır.  Siz de buna inanın.? İfadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu da ?Bodrum demokrasinin kalesidir, bu demokrasinin kalesinde CHP´li bir başkanın olmasını istedik ve bugün karşınızda kendi evladınız, tecrübeli, birikimli Mustafa Saruhan var. 8 aday adayımız bir açıklama yaptı. İçimizden kim olursa olsun, bu arkadaşımızı sonuna kadar destekleyeceğiz dediler. Hepsi de huzurunuzda. Bu arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum.? Dedi.

31 Mart seçimlerinin belediye başkanlığının ötesinde, Türkiye´deki tek adam rejimini devirmek, demokrasi mücadelesi verme seçimi olduğunu söyleyen Zeybekoğlu, ?Çünkü Türkiye tek bir kişi tarafından yönetilmektedir. Buna en güzel yanıtı Bodrumluların vereceğini düşünüyorum? diye konuştu.

Konuşmaların ardından coşkulu bir seremoniyle kürsüye çıkan CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan, Onuncu Yıl Marşı ve alkışlar eşliğinde ?Merhaba? diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

?Bu süreçte birbirimize samimi, duyarlı ve etik bir şekilde davranan aday adayları arkadaşlarıma ve tüm dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. İyi ki varsınız. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bir yola çıkıyoruz. Biraz gecikmeli de olsa. Nihayet artık bu görev şahsıma ve çalışma arkadaşlarıma, örgütümüze ve dolayısıyla hepimize verilmiş bulunmakta. Bundan sonraki süreçte, bizi meşakkatli, gayretli, çok ama çok inançla çalışmak başlamıştır. Öncelikle, yine bize yakışan, CHP´ye yakışan, Bodrum insanına yakışan, medeni bir çerçeve içerisinde bir seçim atmosferi yaşayacağız.

Sonrasında, başta sizlerin ve Bodrum´da yaşayan tüm halkımızın teveccühünü alıp, Bodrum Belediye Başkanlığı sürecini hep birlikte yaşayacağız. Ben buna sonsuz, yürekten inanıyorum. Bu görev bize verildiği takdirde ümit ediyorum ki mahcup olmayacağım. Bunun sözünü şimdiden size vermek istiyorum.

Bugüne kadar, Bodrum´umuzun her köşesine emeği geçen tüm yerel yöneticilere hepinizin huzurunda teşekkürlerimi, saygılarımı sunmak istiyorum. Belediyecilik, kamu hizmetleri kolay iş değildir. Büyükşehir olduktan sonra hepimizin tanık olduğu, yaşadığı bir takım sorunlar olmuştur. Bu sorunlar bitmeyecektir, yine olacaktır. Ama bizler, Belediyede göreve gelmiş kişiler olarak, başta ben,  çalışan personelim, siyasi parti örgütüm ve Bodrum halkı ile beraber bu meseleleri samimiyetle, inanarak ve gayret ederek çözüm arayacağız. Şeffaf, açık, hesap verebilir, kapısı her zaman herkese açık bir belediye başkanı olmanın burada sözünü veriyorum.

Bizi bekleyen zorlu yolculuk var. Bunun farkındayız. Ama mademki bu işe soyunduk, biz varız dedik, bu zorluklara da göğüs germek, bunların üstesinden gelmek boynumuzun borcu olacaktır. Emin olmanızı istiyorum, her yaptığımız iş ve işlemlerde, yöresinde olan vatandaşlarımızla beraber paylaşmayı, anlatmayı, yani burada yaşayan sizlerle beraber, insana insanca değer vererek, mutlu ve huzurlu yaşam koşulları sağlamak bizim asli görevimiz olacak. Biz size yol gösteren, yol açan, sorunları çözme noktasında olmayı hedefliyoruz.

Daha mutlu Bodrum için, ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu süreçte sizlerden ricam şudur. Bizi yalnız bırakmayın. Ne olursa olsun, sokakta, pazarda belediyede sizlerle beraber olacağım için lütfen övgü yaparken eleştiri yapmaktan da çekinmeyin. Açık yüreklilikle görüş ve eleştirilerinizi yapın ki, biz de ne yapacağımızı, ne yapmamız gerektiğini bilebilmeliyiz.

Bodrum Belediyesi çok zengin. Benim bir hizmet ordum var. Talip olduğum belediyenin bir hizmet ordusu var. Ben onlara güveniyorum. Benim Bodrum´umda çok değerli şahsiyetler var. Kendi alanında uzmanlaşmış, ben de Bodrum´un değerlerinden faydalanmak istiyorum diyen arkadaşlarımız var. İç dinamiklerimizi doğru kullanıp bilgi, birikim ve tecrübeyi Bodrum için kullanmalarını sağlayacağız.

Hep sorarlar. ?Projeniz Ne?? Benim en büyük projem, insana insanca davranıp onlardan aldığımı yine onlarla paylaşmaktır. Aday adayı arkadaşlarım var. Onların da projeleri var. O projeler de benim projelerimdir. Onlarla kol kola beraberce bu kasabayı, bu kenti hep beraber yönetmeyi teklif ediyorum. Her zaman yanımda olsunlar, birlikten güç doğar.

Biz hep beraber, ses olmaya, birlik olmaya ve burada yaşayan herkese hak ettikleri saygıyı duymaya ve onlara hizmet etmek için bu görevlere talip olduk. Bunları yapmak da bizim en asli görevlerimizin başında olacaktır.

Bu süreçte ve seçim sürecinde sizlerden ricam şudur. Bizim elbette siyasi rakiplerimiz olacak. Ama biz işimize bakacağız. Dünü yoktur bu işin. Dünden ders alırız ama önümüze bakmak durumundayız. Benim belediye başkanlarım var görev yapmış. Onların görüşünü alırız, yapamadıklarını yapmak için gayret sarf ederiz. Ben arkadaşlarıma ve sizlere, örgütüme güvenerek bu yola çıktım. Bu yolda bizi yalnız bırakmamanızı rica ediyorum. Hepimize çok teşekkür ediyorum.?

Kürsüden alkışlar içerisinde inen Mustafa Saruhan, CHP´li Milletvekilleri, CHP İl ve İlçe başkanları ve tüm aday adayları ile el ele tutuşarak birlik ve beraberlik mesajını yineledi.