MUSKİ İÇME SUYU BARAJLARINI GÖZETLİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü içme sularını koruma altına almak için çalışma başlattı. İçme suyuna dışarıdan gelebilecek herhangi bir müdahale ve etmenlerin önüne geçmek için çalışmalarını hızlandıran MUSKİ

Tarih: 01.01.0001 00:00 231
MUSKİ İÇME SUYU BARAJLARINI GÖZETLİYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü içme sularını koruma altına almak için çalışma başlattı. İçme suyuna dışarıdan gelebilecek herhangi bir müdahale ve etmenlerin önüne geçmek için çalışmalarını hızlandıran MUSKİ Genel Müdürlüğü bu kapsamda Marmaris Atatürk Barajı ve Marmaris İçme Suyu Artıma Tesisine güvenlik kamerası kurarak içme suyunu korumayı amaçlıyor.

Oluşturulan ?Risk Analizi Çalışma Grubu? üzerine MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen başkanlığında ?Su Deposu, İçme Suyu Tesisleri, Baraj Koruma ve Güvenlik Önlemleri Toplantısı? sonucunda, tüm baraj ve tesislerin korunmaları kararı alındı. Bu karar doğrultusunda harekete geçen ve başında Ahmet Gazi Korkmaz´ın bulunduğu MUSKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Marmaris Atatürk Barajı ve Marmaris İçme Suyu Arıtma Tesislerine Güvenlik Kamerası Sistemleri kuruldu.

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, güvenlik sistemlerinin tüm İl genelinde kurulacağını belirtti. Ülgen, ?İçme suyu binlerce kişinin yaşamını direkt etkileyen bir konu. Kurum olarak bizim ilk amacımız halkımıza sağlıklı su hizmeti sunabilmektir. Bu kapsamda tüm ildeki sudan günlük olarak analizler alıyor ve içme suyunun kontrollerini yapıyoruz. Ancak kamera sistemiyle birlikte kaynaklarımızı 24 saat takip altına alarak dışarıdan gelebilecek müdahalelerin önüne geçmek daha güvenli ve sağlıklı su sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda içme suyu kaynaklarımızı en iyi şekilde koruyacağız vatandaşlarımızın içi rahat olsun? dedi.