Muğla´yı Seçilmişlerle Yöneteceğiz

2016 yılında ?Sevdamız Muğla!? sloganıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Adaylığı için yola çıkan ve geçtiğimiz günlerde Muğla´da adaylık başvurusu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon çalışmalarını sürdürüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 332
Muğla´yı Seçilmişlerle Yöneteceğiz

2016 yılında ?Sevdamız Muğla!? sloganıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi Adaylığı için yola çıkan ve geçtiğimiz günlerde Muğla´da adaylık başvurusu yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon çalışmalarını sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlıklarında partililer ile bir araya gelen Başkan Kocadon, partililerle sohbet ederek talep ve beklentilerini not alıyor. Kocadon ayrıca gittiği ilçelerde, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi veriyor.

 

Milas, Fethiye ve Datça´nın ardından Marmaris´e geçen Mehmet Kocadon, burada ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanı Tolga Akbay´ı ziyaret etti. İlçe binasında partililer ile bir araya gelen Başkan Kocadon, kendisini karşılayan partililere teşekkür etti.

 

"Muğla´yı seçilmişlerle yönetmek için aday oldum"

Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Kocadon sevilmenin çok güzel olduğunu ifade ederek, "Sevilmek kadar güzel bir şey yok, bunu Datça´da bir defa daha anladım. Özellikle buraya gelince çok mutlu oldum ve çok da heyecanlandım. Bu kadar güzel bir kalabalık -çok enteresandır- kendime yakın hissettiğim bir topluluk tarafından karşılanmam beni çok mutlu etti. Onun için bu güzel misafirperverliğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ben basamakları biliyorsunuz tek tek çıkarak geldim. Belde belediye başkanlığından ilçe belediye başkanlığına. İlçe belediye başkanlığından yarımada belediye başkanlığına.  Şimdi de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. Aday olmamın nedenlerini birçok arkadaşımız biliyor. Ama şunu da şurada açık bir şekilde belirtmek isterim ki, ben Muğla´yı seçilmişlerle yönetmek için aday oldum arkadaşlar. Bürokratların değil, seçilmişlerin yöneteceği bir Muğla düşüncesiyle bu yola çıktım" dedi.

 

"Partiden güç alan değil partimize güç katan adaylarla seçime gitmeliyiz"

Her fırsatta halkla hareket ettiğini dile getiren Başkan Kocadon, vatandaşların vereceği kararın önemine değinerek, "Tabii ki önemli olan arkadaşlar seçim kazanmaktır. Evet, atanabiliriz ya da kamuoyu yoklamasından da çıkabiliriz, üye bazında ön seçimden de çıkabiliriz ancak önemli olan sandıktan çıkmaktır arkadaşlar. Ben 1990 yılından beri siyaset yapıyorum. Artık Cumhuriyet Halk Partimizin gücü ile makamlara gelme devri bitti. Cumhuriyet Halk Partimize güç katacak adaylar ile seçime gitmek zorundayız. Muğla´da şu anda değişim rüzgarlarının estiği gözüküyor. Halkımızın beklentisine kulak vermek lazım" şeklinde konuştu.

 

?Seçilmişlere yetkilerini vereceğiz?

Muğla´da büyükşehir yasası nedeniyle birçok sıkıntılar yaşandığını ifade eden Başkan Kocadon, "Cumhuriyet Halk Partimizin kalesi denen Muğla´da bazı ilçelerde belediye başkan adayımız yok. Bazı ilçelerde de bir tane arkadaşımız çıktı, bayrak yerde kalmasın diye aday oldu ancak orada da meclis üyesi adayı yok. Kale bu mu arkadaşlar? Demek ki kale değiliz. Bizim Muğla´da, Marmaris´te, Bodrum´da seçim kaybetme lüksümüz yok.  Açık ve net söylüyorum. Partim beni aday gösterirse %65´in üzerinde oyla geleceğim Çünkü ben hiç kimsenin ayak seslerinden korkan bir lider değilim. Çünkü hiç kimsenin camına taş atmadım arkadaşlar. Ben herkesi kucakladım, kucaklamaya da devam ediyorum. Yerelin yetkilerini imkanlar dahilinde tekrar yerele vereceğiz.  Biz halkla birlikte hareket ediyoruz, halkımızın her zaman yanında olacağız. Problemin değil, çözümün parçası olacağız? dedi.

 

Başkan Mehmet Kocadon, Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris İlçe Başkanlığının ardından Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar´ı makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Kocadon Acar´a teşekkür ederek, "Değerli büyüğüm Ali Acar başkanıma sıcak karşılamaları ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

 

Marmaris´teki ziyaretini de tüm ilçelerde olduğu gibi odalarla devam ettiren Kocadon, Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, aynı zamanda Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız ile bir araya geldi.  

 

Başkan Kocadon, son olarak Marmaris Şoförler Otomobilciler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı İbrahim Tarım´ı ziyaret ederek talep ve beklentilerini not aldı.