Muğla´ya Davet: Gelin Görün Yaşayın!

Mhp´li Erdoğan´dan Muğla´ya Davet: Gelin Görün Yaşayın! Muğla Çok Güzel

Tarih: 01.01.0001 00:00 230
Muğla´ya Davet: Gelin Görün Yaşayın!

MHP MYK Üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Bodrum´da yaşanan deprem dolayısıyla Bodrum için oluşturulan olumsuz havanın Bodrumlu turizmciye zarar verdiğini söyledi. Yaşanan depremde can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğu söyleyen Erdoğan; herkesi Bodrum´a, Muğla´ya davet ederek ?. Gelin, görün ve yaşayın.? dedi.

Erdoğan konuşmasında Muğla´daki turizmcinin son 3 yıldır yaşanan olaylar sebebiyle çok kötü sezonlar geçirdiğini söyledi. 2015´de Rusya ile yaşanan uçak krizi, 15 Temmuz 2016´da  Fetö´cü Darbe Girişimi ve bu yıl yaşanan deprem hadisesinin turizmciyi derinden etkilediğini söyleyen Erdoğan hükümeti tedbir almaya çağırdı. Esnafın; ecri misil ücretlerinin düşürülmesi, kredi borçlarının ertelenmesi, vergi borçlarının ertelenmesi ve reklama önem verilmesi Erdoğan´ın önerileri arasında yer aldı.

Bodrum Misafirlerini En İyi Şekilde Ağırlamaya Devam Ediyor

Erdoğan´ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

?Habercilerimiz Bodrum´un depremi kazasız belasız atlatmasını gündeme getirmek yerine, bazı binalardaki ufak tefek çatlaklar ile Gümbet´de batan, yediemine teslim edilmiş birkaç eski tekneyi temcit pilavı gibi tekrar tekrar ekrana getirerek Bodrum´da ciddi bir sıkıntı olduğu imajı vermektedirler. Bu da turizmi baltalamaktadır. Turizmi baltalayan, esnafın ekmeği ile oynayan sözde gazetecileri şiddetle kınıyorum.

Bodrum´da günlük hayat normal bir şekilde devam etmektedir. Bodrum bit bütün olarak yerli yabancı bütün misafirlerini ağırlayabilecek durumdadır. Panik havası oluşturacak, olumsuz haberlerden vazgeçilmesi konusunda herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Bodrum Yarımadasında Görev Yapmış Bütün belediye Başkanların Teşekkür Etti

Allah tekrarından ve beterinden korusun. Biz de 21 Temmuz günü Bodrum´a giderek İl Başkanımız ve İlçe Başkanımız ile birlikte yerinde incelemelerde bulunduk. Sayın Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızı ziyaret edip bilgi aldık. Allah´a şükür Bodrum Yarımadası bilim adamlarının öngörüsüne göre yaşaması muhtemel en büyük depremlerden birisini yaşamış ve bu depremi hasarsız atlatmıştır.

Burada Bodrum mimarisinin ve yarımadada bugüne kadar görev yapmış bütün belediye başkanlarımızın hakkını teslim etmek lazım. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Kanunu yürürlüğe girmeden önce Bodrum Yarımadası 11 Belediye ile idare ediliyordu. Bu vesileyle Bodrum Yarımadasında bugüne kadar görev yapmış bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.

Yine depremden sonra yaptıkları çalışmalardan dolayı Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, güvenlik güçlerimize ve bütün kamu görevlilerine teşekkür ediyorum.?

Esnafın Korunması İçin Önlemler Alınmalı

Turizm Bakanlığı Bodrum´un ve Muğla´nın sapa sağlam yerinde durduğunu ve misafirlerini ağırlamaya hazır olduğunu vurgulayan sağlam bir reklam kampanyasına ihtiyaç vardır.

Yine turizmcilerin ödediği ecri misil ücretleri önemli bir sorundur. Ve Muğla´daki yüksek ecri misillerin makul bir seviyeye çekilmesi muhakkak sağlanmalıdır.

Turizmcilerimizin ve esnafımızın vergi ve kredi borçlarının ertelenmesi gibi önlemler alınmalıdır.

Aksi takdirde bölgemizde turizmi yaşatmak için gecesini gündüzüne katan esnafımız, otelcimiz ve sektörün bütün bileşenleri iflas ile karşı karşıya kalacaktır.