Muğla´da ?Cumhuriyet´ coşkusu

Cumhuriyet´in ilanının 93´üncü yılı Muğla´da coşku içinde kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sabah Muğla Valiliğinde Muğla Valisi Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün´ün tebrikleri kabulü ile başladı. Tebrik kabul töreninin ar

Tarih: 01.01.0001 00:00 199
Muğla´da ?Cumhuriyet´ coşkusu

Cumhuriyet´in ilanının 93´üncü yılı Muğla´da coşku içinde kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sabah Muğla Valiliğinde Muğla Valisi Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün´ün tebrikleri kabulü ile başladı. Tebrik kabul töreninin ardından törenler Atatürk stadında devam etti. Törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlarken, tören öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirleri ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mesajının okunmasının ardından Vali Amir Çiçek öğrencilere ve vatandaşlara seslendi. Vali Çiçek, Tarihin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet´in, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişlettiğini açıkladı. Vali Çiçek, ?600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal´in veciz bir şekilde ifade ettiği ?Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma´ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bu bayramda ortaya koyacağımız birlik ve beraberlik tablosu, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara verilecek en güzel cevap olacaktır. Milletçe el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürmeliyiz. Böylece çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel olmayacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan bugün, o kenetlenmeyi bir kere daha hatırlamak ve ülkemize bağlılığımızı en net haliyle ifade etmek için büyük bir imkândır? dedi.

GENÇLERE SESLENDİ

Vali Amir Çiçek konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye´nin geleceğine, demokrasiye ve milli iradenin sekteye uğratılmam istendiğini belirterek, ?Bu vatan, bu toprak kolay kazanılmamıştır. Ecdadımız, bu toprakları vatan yapmak için kanlarını dökmüş, canlarını vermişlerdir. Şehitlerimize karşı görev ve sorumluluklarınızı asla unutmayın. Cumhuriyet tarihi boyunca da ülkemize ve milletimize yönelik saldırılar, tuzaklar, ihanetler durmadı, hep devam etti. Türkiye ne zaman bir hamle yapacak olsa, darbeyle, cuntayla, ekonomik, siyasi, sosyal krizlerle önü, gücü, takati kesilmeye çalışıldı. İşte 15 Temmuz, bunun en somut örneğidir. 15 Temmuz, demokrasimize, geleceğimize, vatanımıza, bayrağımıza yapılmış en büyük ihanet girişimidir. FETÖ denilen, gözü dönmüş şer odakları birlik ve beraberliğimize kastetmişler, bizi bölmeye çalışmışlardır. 15 Temmuz ülkemiz için olduğu kadar, bilhassa Muğla ve Muğlalılar için bir milattır. Marmaris´ten Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlayan direniş, dalga dalga tüm Türkiye´ye yayılmıştır. Devlet ve millet bütünlüğümüzü çökertmeyi amaçlayan 15 Temmuz darbe girişimi ile bütün millet ve devlet varlığı hedef alınmıştır. Tarihi, kültürel, milli değerlerimiz yok edilmek istenmiştir. Darbe girişimi, içinde, tartışılamayacak ölçüde hainlik, ihanet ve zorbalık taşımaktadır. Millete silah doğrultan, katliam yapmaktan çekinmeyen gözü dönmüşlük, hiçbir mazeret ve gerekçeyle açıklanamayacak alçaklık ve ihanetten başka bir şey değildir. Bu darbe girişiminde hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, onlara minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Canları pahasına vatanlarını savunarak bu Cumhuriyeti bize armağan eden, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, Cumhuriyetimizin 93. yılını idrak etmekten büyük bir mutluluk duyuyor, bütün vatandaşlarımın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum? dedi.

Vali Amir Çiçek´in konuşmasının ardından öğrencilerin judo, jimnastik, güreş ve folklor gösterileri sonrası Muğla Büyükşehir bandosunun gösterisi yer aldı. Törende Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceye giren sporculara ödül verilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.