Muğla´da CHP ve AK Parti Oylarını Yükseltti

Muğla´da, 1 Kasım 2015 genel seçiminde tabloda bir değişim yaşanmadı. 7 Haziran´dakine göre CHP ve AK Parti´nin oylarında artış yaşanırken MHP ve HDP oy kaybetti. CHP 11, AK Parti iki ilçede birinci oldu. MHP, bütün ilçelerde oy kaybı yaşadı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 210
Muğla´da CHP ve AK Parti Oylarını Yükseltti

Muğla´da, 1 Kasım 2015 genel seçiminde tabloda bir değişim yaşanmadı. 7 Haziran´dakine göre CHP ve AK Parti´nin oylarında artış yaşanırken MHP ve HDP oy kaybetti. CHP 11, AK Parti iki ilçede birinci oldu. MHP, bütün ilçelerde oy kaybı yaşadı.

 

Resmî olmayan sandık sonuçlarına göre Muğla´da CHP yüzde 48.47 oy oranı ile birinci, AK Parti yüzde 29.75 oy oranı ile ikinci, MHP yüzde 14.92 oy oranı ile üçüncü oldu. Bu sonuçlara göre CHP üç, AK Parti iki, MHP bir milletvekiliyle Meclis´te Muğla´yı temsil edecek. CHP 277 bin 938 oy alarak Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir´i Meclis´e gönderdi. AK Parti, 170 bin 598 oyla Hasan Özyer ve eski İl Başkanı Nihat Öztürk´ü Meclis´e gönderdi. 7 Haziran seçiminde yüzde 18.89 oy oranı bulunan MHP, bu seçimde 85 bin 531 oyla yüzde 14.92´ye geriledi. MHP´den Meclis´e giden isim Mehmet Erdoğan oldu. Bir önceki seçimde Muğla´da yüzde 5.11 oy alan HDP ise bu seçimde yüzde 4.09´da kaldı. Muğla´da katılımın yüzde 87.42 seçimde, 84 bin 688 seçmen sandığa gitmedi.

 

CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla´nın üzerine düşeni yaptığını söyledi. Örgütlerinin çok kısıtlı imkanlara rağmen partisini başarıya taşıdığını belirterek, "CHP örgütleri ilçe başkanlarıyla, yöneticileriyle, belediye başkanlarıyla, meclis üyeleriyle, önceki dönem milletvekilleriyle, mevcut milletvekili ve milletvekili adaylarıyla yaptığımız plan dahilinde çalıştılar. Bir günümüzü boşa geçirmeden, tüm seçmenlerimize ulaştık." dedi.

 

AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci ise Muğla´da bugüne kadarki en yüksek oyu aldıklarına vurgulayarak, "Bu başarı tamamen teşkilatlarımızın ve vekil adaylarımızındır. Seçim geride kaldı, artık hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. İlimize yapacağımız çok yatırımlar var, bunları en kısa sürede hayata geçireceğiz." diye konuştu.

 

MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz da 1 Kasım seçiminin ülkeye ve millete hayırlara vesile olmasını diledi. Türk milletinin, sonuçların böyle olmasını istediğini dile getirerek, "Türk milletinin üzerinde çok büyük bir korku imparatorluğu kurdular ve tehditlerle bugünle getirdiler. Milletimiz ekonominin, terörün ve refah seviyesinin daha da düzeleceğini zannetti. Bugünlerini, dünlerini, 7 Haziran öncesini çok arayacaklar. Daha çok vahim olaylar olacak. Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmesine kadar gidecek olaylar olacak. Türk milleti bizi anlayıp dinleyene kadar biz hep var olacağız. Muğla´da yaklaşık yüzde 4 gibi bir oy düşüşü yaşadık. 2011 yılındaki seçimlerdeki oyumuzun aynısını aldık." ifadelerini kullandı.

 

CHP Milletvekili Nurettin Demir ise partisinin büyükşehirler arasında en yüksek oyu Muğla´dan aldığını kaydetti. Muğla´da oylarını yüzde 2 arttırdıklarını belirterek, "MHP burada 20 bin oy kaybetti ve bu oylar AK Parti´ye geçti. Halk, MHP´yi cezalandırdı. Hedefimiz dört milletvekili çıkarmaktı ama olmadı." şeklinde konuştu.

 

AK Parti Milletvekili Hasan Özyer de ülkede son bir buçuk yılın seçimle geçtiğini, bundan sonra dört yıl seçim olmayacağını ifade etti. Milli iradenin Türkiye´de tekrar tek başına iktidar sağladığını belirten Özyer, şunları söyledi: "Milletimizin teveccühü, AK Parti´ye yeniden tek başına iktidarı verdi. Onun için sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sivil anayasayı hayata geçirerek tamamen demokratikleşme, özgürlüklerin her alanda uygulanması, 78 milyon insanımızın eşit olduğu ve geleceğe güvenle baktığı bir Türkiye gerçekleştirmek için daha çok çalışacağız."