Muğla´da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 94´üncü yılı Muğla´da törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama törenine Vali Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, siyasi par

Tarih: 01.01.0001 00:00 316
Muğla´da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 94´üncü yılı Muğla´da törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama törenine Vali Amir Çiçek, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, siyasi partiler, adli yargı mensupları, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Salgı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasın ardından Muğla Valisi Amir Çiçek anıt özel defterini imzaladı. Vali amir Çiçek, yayımladığı mesajında, ?30 Ağustos Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 94. yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Ülkemiz gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel mirası ile bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya doğru emin adımlarla yürümektedir. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin göğsünde iman, yüreğinde bağımsızlık ve özgürlük sevdası olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Ya şehit olurum, ya gazi şuuruyla hareket eden ve Tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak ilkeleri etrafında kenetlenen aziz milletimizin, tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşü ilelebet sürecektir. Milletimizin, bu asil duruşunu bilenler, varlığımızı savaş meydanlarında ortadan kaldıramayacağını anlamış, bizi yıkmanın yollarını aramışlardır. Bunun en son örneği, 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü aracılığıyla gerçekleştirilmek istenen darbe girişimidir. Bu hain teşebbüse milletimiz, sağduyusu, basireti ve cesaretiyle gereken cevabı vermiştir. Bu duygular içerisinde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı kutlarım. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; hain darbe teşebbüsü ve kalleş terör saldırılarında hayatını kaybetmiş, vatanımız uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum? dedi.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Vali Amir Çiçek, Garnizon ve Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Valilik makamında tebrikleri kabul etti.