Muğla´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Vali Civelek, Çocuklarla 23 Nisan Coşkusunu Paylaştı

Tarih: 01.01.0001 00:00 555
Muğla´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Muğla´da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

Emirbeyazıt İlkokulu´nda yapılan kutlamalara, Muğla Valisi Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yavuz Bayram, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ile Beyazıt Bestami Alkan, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Emirbeyazıt İlkokulunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci´nin konuşmasıyla devam etti.

Programda, resim dalında birinci olan Şehbal Baydur Anasınıfı Öğrencisi Ece Yaşar´a; şiir dalında ?23 Nisanı Kutluyorum? adlı eseri ile birinci olan Akçaova İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Irmak Zeybek´e;  kompozisyon dalında ?Nisanın Pembe Yağmurları? adlı eseriyle birinci olan Kötekli Salih Zeki Gür Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Gülfidan Şahancıoğlu´na ödülleri Vali Civelek tarafından verildi.

 

Hediye takdiminin ardından Emirbeyazıt İlkokulu Anasınıf öğrencileri danslarını, 1.Sınıf öğrencileri modern danslarını, 2. Sınıf öğrencileri işaret diliyle danslarını, 3 Sınıf öğrencileri hakoyunu gösterilerini sergilediler.

 

makam koltuğuna Emin Emre Asyalı oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Muğla Valisi Esengül Civelek, makam koltuğunu Dumlupınar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Emin Emre Asyalıya devretti.

 

Vali Civelek´in makamında gerçekleşen temsili programa, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şen, Okul Müdürü Muzaffer Kanat, Sınıf Öğretmeni Füsun Özartan Demir katıldı.

 

Emin Emre Asyalı´yı kabul eden Vali Civelek, ?Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin güvencesi teminatı olarak siz sevgili çocuklarımıza 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını hediye etti. Bugünün küçükleri yarının büyüklerisiniz. Bugün gelecekte sizleri görmek istediğimiz makamlarda temsili olarak valilik makamındasınız? dedi.

 

Makam koltuğuna oturan temsili Vali Asyalı şunları söyledi:

?Muğla bir turizm kenti. Her geçen gün turizmimiz gelişmekte. İlimizin turizm yönünden tanıtılması için farklı etkinlikler, yarışmalar ve projeler düzenlenmeli. İlimizde nesli tükenmekte olan birçok hayvan bulunmakta. Bu hayvanların korunabilmesi için çeşitli çalışmalar yapılmalı.?

 

Muğla´da eğitimde önemli bir sıkıntı olmadığı ifade eden Asyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci´ye öğrencilere daha az ödev verilmesi ve çantalarının ağır olmaması konusunda talimat verdi.

 

Daha sonra, Vali Civelek, Emin Emre Asyalı´ya ziyaretin anısına hediye verdi.