MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN FAKİRLERE ‘DESTEKKART’

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni kurulan Büyükşehir belediyeleri arasında ilk defa fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlar için Vakıfbank ile yapılan protokol ile ‘Destekkart’ uygulaması başlatıldı. Muğla genelinde yapılacak taramalar sonrası ihtiy

Tarih: 01.01.0001 00:00 179
MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN FAKİRLERE ‘DESTEKKART’

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni kurulan Büyükşehir belediyeleri arasında ilk defa fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlar için Vakıfbank ile yapılan protokol ile ‘Destekkart’ uygulaması başlatıldı. Muğla genelinde yapılacak taramalar sonrası ihtiyaç sahiplerine kartların dağıtımı yapılacak.

Muğla genelinde sosyal ve ekonomik yetersizlik içinde olan muhtaç, yoksul, kimsesiz, engelli kişi ve ailelerinin ‘Destekkart’ uygulamasından yararlanabileceği açıklandı. Destekkart ile gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik malzemeleri gibi ihtiyaç maddeleri alınabilecek. İhtiyaç sahibi vatandaşların kart başvurusu için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 444 48 01 numaralı telefondan 7’yi tuşlayarak veya 212 05 66’yı arayarak müracaatta bulunabilecekler. Destekkart’tan nakit çekimi yapılmazken, limiti de ailenin durumuna göre 150 TL ile 250 TL arasında değişecek.

HEDEF 3 BİN 500 KİŞİ

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ihtiyaç sahibi vatandaşların Büyükşehir Belediyesine yaptığı başvuru neticesinde sosyal inceleme görevlileri tarafından hazırlanan raporlar sonucunda Sosyal Yardım Değerlendirme Kurulu tarafından alınan karar neticesinde kart verilecek kişilerin belirleneceğini açıkladı. Başkan Gürün, Yeni bir hizmetin başlangıcını Vakıfbank ile gerçekleştiriyoruz. Sosyal destek kartı dediğimiz kartı oluşturduk. Belli kriterlere göre yoksulluk sınırında olan ailelere belediyemiz onların istedikleri yerde belli kalemler hariç harcamak kaydı ile harcama özgürlüğü de vererek, ihtiyaçlarına göre 150- 250 lira arasında bir katkı ve destek sağlıyoruz. Yoksulluklarına biraz olsun merhem olmaya çalışacağız. Ailenin sayısına göre, gelir sahibi olmayan vatandaşlarımıza belirlenen kriterler çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlanan kart verilecek. Kişi post cihazından çekebilmek sureti ile belirlenen kalemler için istediği yerden ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Bu ihtiyaçlar içinde gıda, temizlik ve özellikle okuyan çocuklar için kırtasiye malzemesi alabilecekler. Bunun için 444 48 01 numaralı telefondan 7’yi arayarak ben katkı istiyorum diye bizlere müracaat edecek. Üç yılın sonunda 3 bin 500 yoksula ulaşabileceğimizi tahmin ediyoruz. Bu rakamın üstüne de çıkabiliriz. Burada Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak ortalama 700 bin liralık bir katkıyı ön görüyoruz. Bu rakamın altına inilmez, üstüne çıkma ihtimali var. Kömür ve bir takım yardım malzemeleri dağıtımı gibi yardımlar da bir sosyal hizmet. Ama biz bunu bir üst kademeye çıkararak şahsın kendi ihtiyacına göre ve hiç kimsenin haberi olmadan kart sahibi kartını okutup ihtiyacını karşılayacak. Yardım edilebilecek hiç kimsenin kalmayacağı bir Türkiye temennisi ile bu hizmetimizi belli bir süre ihtiyacı olanlara yapmak üzere yıllara sari olarak yapacağız” dedi.

Vakıfbank Muğla Şube Müdürü Ethem Tüfekçi Destekkart ile aracılık yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz işbirliği ve ortak çalışmalarımız, sosyal yardım kartı olan Destekkart projesinde de devam ediyor. Sosyal yardım kartları sayesinde, yardım alan vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayattan kopmamaları, ihtiyaçlarını kendi istekleri doğrultusunda karşılayabilmeleri sağlanmaktadır” dedi.