Muğla Karya Gsk Basketbol Kadınlar Bölgesel Liginde

Muğla Karya Gençlik ve Spor Kulübü 2021-2021 sezonunda Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde(KBBL) mücadele edecek.

Tarih: 13.09.2021 09:08 2917
Muğla Karya Gsk Basketbol Kadınlar Bölgesel Liginde

Başvurusu Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından kabul edildi. Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde ki 27 takımdan birisi olmayı başaran Karya Gençlik Spor Kulübü, maçlarını Muğla Atatürk Spor Salonunda oynayacak.

Muğla Karya Gençlik ve Spor Kulübü, Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde ilimizi temsil edecek. Uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdükleri kadın takımı hazırlıklarını tamamlayarak Türkiye Basketbol Federasyonuna Başvurularını yaptıklarını belirten Muğla Karya Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Cömert, Muğla'da Kadın Basketbolu alanında büyük bir açık var. Gerçi bu Türkiye genelinde böyle. Biz önce bünyemizde ki Muğla Basketbol Akademi Spor okullarına Kız Basketbolcuları da almaya başladık. Ligde ki çalışmalarımızın yanı sıra alt yapıda da Kızlarımızı basketbol ile buluşturmak istiyoruz. Takımımızda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültemiz iş birliğinde Üniversiteli sporcularımızı da oynatmak istiyoruz. Bu konuda he sayın rektörümüz hem sayın dekanımız bizlere her konuda destek. İnşallah Muğlalı Basketbol severleri yeniden hafta sonları Basketbol heyecanı ile buluşturacağız dedi.

Takımın Menajerliğini Tuğberk Maviş ve Baş Antrenörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Kaan Salman'ın yapacağını belirten Cömert, kendi kulüp imkanları ile lige tutunmaya çalışacaklarını belirterek, Tüm Muğlalı sporseverlerin desteğini bekliyoruz dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi kura çekimi 15 Eylül 2021 'de İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonunda gerçekleştirilecek.