Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları Özel Ve Partner Sporcuları Bir Araya Getirdi

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi´nin iş birliğiyle düzenlenen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları, 160 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Sporcular, oyunlar sonrasında

Tarih: 01.01.0001 00:00 149
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları Özel Ve Partner Sporcuları Bir Araya Getirdi

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics´in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi & Özel Olimpiyatlar Türkiye Bölge Oyunları ile devam etti.

 

Üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen oyunlarda özel ve partner sporcular, atletizm, yüzme, karma futbol ve karma basketbol branşlarında performans sergiledi. 160 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, öğretmenler ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı yaklaşık 300 kişiye ulaştı.

Oyunlar öncesinde özel ve partner sporcular diş branşında sağlık taramasından geçirildi. Birlikte oynamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan sporcular, oyunlar sonrası hep birlikte aldıkları madalyalar ile kazanmanın değil, birlikte oynamanın önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı.

 

Ünsür: ?Hayat birlikte, oyun birlikte sesleri artarak devam edecek?

Özel Olimpiyatlar Türkiye Ülke Direktörü Didem Ünsür, oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, ?Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte oynayıp yine birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bu güzel ortamı yaratmaktan dolayı çok mutluyuz. Özel Olimpiyatlar Türkiye Ailesi´ni her geçen gün daha da büyütüyoruz, daha çok özel ve partner sporcuyla bir araya geliyoruz. ?Oyun Birlikte, Hayat Birlikte´ seslerinin yükselerek devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü hepimizin tek bir amacı var; onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını ve kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini göstermek. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz oyunlarda da özel sporcularımız bunu kanıtladı.? dedi.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da Özel Olimpiyatlar Türkiye´nin çalışmalarını ilgi ve takdirle takip ettiklerini belirterek, ?Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk? diye konuştu.

 

 

Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında

1982 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170´ten fazla ülkeye yayılmış 5 milyondan fazla özel sporcuya ulaşan uluslararası sivil toplum kuruluşu olan Özel Olimpiyatlar´ın (Special Olympics) Türkiye´deki tek kuruluşudur. Kuruluşundan beri Onursal Başkanlığını yürüten Dilek Sabancı´nın maddi ve manevi bireysel destekleri ve liderliğiyle 2002 yılında bugünkü dernek statüsünü kazanan Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve diğer bireylerle eşit haklarla sosyal hayata katılımlarını sağlamayı hedeflemektedir.