MOTOKROS SIRALAMA TURU NEFESLERİ KESTİ

Türkiye Motokros Şampiyonası´nın 6. ayak yarışları, Muğla´nın Fethiye ilçesinde başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 216
MOTOKROS SIRALAMA TURU NEFESLERİ KESTİ

Türkiye Motokros Şampiyonası´nın 6. ayak yarışları, Muğla´nın Fethiye ilçesinde başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu´nun yarış takviminde yer alan Türkiye Motokros Şampiyonası, Fethiye Ormanspor Kulübü tarafından Esenköy Akdeniz Off-Road Park´ta gerçekleştiriliyor. Bugün başlayan ve Pazar günü de devam edecek olan yarışlara İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Muğla, Uşak, Ankara ve Bursa´nın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden de sporcular katılıyor. Fethiye yarışı, motokrosçuların hünerlerini sergilediği büyük bir görsel şölene dönüşürken 14 rampadan oluşan ve yüksekliği metreleri bulan atlayışlara imkan tanıyan 1.350 metre uzunluğundaki Akdeniz Off-Road Park Parkurunda, günün sıralama turlarında nefes kesen mücadeleler, izleyiciler için gerçek bir heyecan fırtınasına sahne oldu.

Yarış severlerin her sezon büyük ilgi gösterdiği şampiyonada, özel olarak oluşturulan doğal tribünlerden seyirciler, yarışın her saniyesinin heyecanını yaşarlarken şampiyonaya Türkiye´nin önemli motosiklet sporcuları Şakir Şenkalaycı, Asrın Rodi Pak gibi isimlerde katılıyor.

Fethiyelilerin yanı sıra Muğla ve ilçelerinden çok sayıda izleyicinin tutkuyla takip ettiği yarışlar, teknik kontrollerin yapılmasının ardından antrenman ve sıralama turlarıyla başladı. Pazar günü ise yarışçılar iki etap halinde start demirine sıralanıp nefesleri kesecekler. Fethiye´de şampiyonanın altıncı ayağında MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc, ATV ve Veteran sınıflarında yarışlar yapılacak.

Yarışmalara 64 yaşındaki Mehmet Özyarım Uşaktan katılırken gençlere örnek olmak için Motosiklet sporunu yıllardır sürdürdüğünü söyledi .

Türkiye Motosiklet federasyonu yönetim kurulu üyesi Sadık Özdemir yarışmalara 70 sporcunun katılacağını belirterek bu yarışmalara Türkiye´nin en önemli motosiklet sporcularının katılmakta olduğunu söyledi.

Bu yılı şampiyon olarak kapatmak için Fethiye yarışmasının sonucunun kendisi için önemli olduğun söyleyen Asrın Rodi Pak Fethiyedeki seyircilerin heyecanını bir başka bölgede görmedim. Tüm motorseverleri yarışmaları izlemeye bekliyorum. Bu yarışmaların ardından yılın en iyi sporcusu ve birincisi olmayı bekliyorum ? dedi.

Türkiye´nin yetiştirdiği önemli sporculardan olan 35 yaşındaki Şakir Şenkalaycı´da yılın son yarışları yapılıyor. Türkiye şampiyonluğum garanti gibi. Ancak bu Fethiye yarışları çok önemli. Buradan birinci çıkmak istiyorum.? dedi.

?DAKAR İÇİN CUMHURBAŞKANINDAN DESTEK İSTİYORUZ?

Geçtiğimiz yıl Dakar´da Dünya´nın en büyük organizasyonuna Fethiye Ormanspor kulubünden Serkan Özdemir ile katıldıklarını söyleyen Şakir Şenkalaycı 10 bin kilometrelik bu yarışmayı 15 günde tamamlayıp finişi gördük. Ancak bu yıl çeşitli sıkıntılardan dolayı sponsor bulamadık. Yeterli bütçenin sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dan destek bekliyoruz. 100´er bin euro destek sağlanabilirse dünyanın en önemli bu organizasyonunda Türkiyemizi temsil etmek istiyoruz. Devletimiz Bu desteği verirse geçen yıl olduğu gibi bu yılda çok çalıştığımız dakarda Türk bayrağını dalgalandırırız? dedi.

MİNİK SPORCULAR ŞAMPİYONLUK BEKLİYOR

Alanya´dan motokros şampiyonasına katılan minik sporcular şampiyonluk beklediklerini söylediler. Sporcular parkur dışında Motosiklete binmeyiz. Bu bizim Hobimiz ve adrenalin sağlıyoruz? dediler.