Morpedallar Özgürlükler Şehri Muğla´da Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye´de ilk olan katılımcılarının tamamının kadın olduğu 1.Morpedal48 Bisiklet Festivali´ne katıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 210
Morpedallar Özgürlükler Şehri Muğla´da Buluştu

Muğla´da kadınların bisikletle tanıştırılması, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla 2016 yılında kurulan Morpedal 48 Bisiklet Derneği Türkiye´de ilk olan katılımcılarının tamamının kadın olduğu ve 11 farklı ilden 110 bisiklet severin katıldığı bisiklet festivali düzenledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi 1.Morpedal48 Bisiklet Festivali´ni lojistik destek yanında Bisiklete binen kadın heykeli ile simgeleştirerek katılımcıların beğenisine sundu.

 

1.Morpedal48 Bisiklet Festivali´nde konuşan Morpedal48 Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu Türkiye´de ilk olan sadece kadınların katıldığı bisiklet festivalini özgürlüklerin kenti Muğla´da düzenlediklerini ve yerel belediyelerin kendilerine her konuda destek olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün´ün bu festivali bir heykelle ölümsüzleştirerek kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Yasemin Duygulu Başkan Gürün´e teşekkür etti.

 

1.Morpedal48 Bisiklet Festivali´ne katılan Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık Türkiye´nin farklı kentlerinden gelen kadınlarla Muğla´nın çiçek gibi açtığını söyledi ve bu etkinlikleri Yatağan ilçesinde de yapmak istediklerini belirtti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş´de Türkiye´de ilk olan sadece kadınların katıldığı bisiklet festivaline ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi ve Bisiklet Kenti Menteşe´yi yaratmak istediklerini belirtti. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir´de sporun her yaşta önemli olduğunu söyledi ve Türkiye´nin 11 ilinden Muğla´ya gelerek festivale gelen kadınları tebrik etti.

 

?Bisiklet, özgürlüktür, kardeşliktir, devrimdir, çocukluktur, bir tur versenedir?

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 1.Morpedal48 Bisiklet Festivali´nde herhangi bir konuya kadınların el atmasının ve girişimlerinin her zaman başarıya ulaşacağını söyledi ve özgürlükler kenti Muğla´ya Morpedal48 festivalinin çok yakıştığını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; ?Türkiye´nin farklı illerinden kadınlarımız ülkemizde ilk olma özelliği gösteren Morpedal 48 festivalinde özgürlüklerin kenti Muğla´da birlikte pedallayacaklar. Eğer bir işe kadınlarımı el attıysa, onların girişimleri varsa o işin başarılı olmama şansı yoktur. Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde birçok hizmetimizde öncelikle kadınlarımızla görüşür, onların fikirleriyle hareket ederiz. Muğla´da ilk bisiklet yollarını yaptığımızda amacımız farkındalık yaratarak bisiklet kullanımını arttırmak ve yeni bisiklet yolları talebini yaratabilmekti. Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğumuzdan beri 40 km bisiklet yolu yaptık. Dalaman, Menteşe, Ortaca, Dalyan´da yeni yapılan yol ve ilçe girişlerinde bisiklet yollarımızın da yapımı tamamlandı. Muğla´da bisiklet kullanımının yaygınlaşması için, üniversiteli gençlerimizin de bisiklet kullanması için çalışmalarımız devam ediyor. Yazar Aydan Çelik´in bisiklet manifestosundaki gibi bisiklet nedir sorusuna, Bisiklet, özgürlüktür, kardeşliktir, devrimdir, dengedir, muhaliftir, çocukluktur, tek kişilik karnavaldır, bir tur versenedir.? dedi.

 

Büyükşehir´in Bisiklete Binen Kadın Heykeli Çok Beğenildi

 

1.Morpedal 48 Bisiklet Festivali´ne Muğla Büyükşehir Belediyesi´nin Bisiklete Binen Kadın Heykeli damgasını vurdu. Morpedal Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile görüşmelerinde Türkiye´de ilk olan bu festivalin bir simgeyle anlatılabileceğini konuştuklarını söyledi ve ortaya çıkan bisiklete binen kadın heykelinin bütün katılımcılar tarafından çok beğenildiğini söyledi.