Mine Sanat Galerisi`nde "Kayıp Kıta Mu" açılıyor

Badısabah Ağar "Kayıp Kıta Mu / Loss Continent Mu" sergisi 12 Temmuz 2014 saat 18.30`da Yalıkavak Palmarina Mine Sanat Galerisi`nde açılıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 896
Mine Sanat Galerisi`nde



Mine Sanat Galerisinin Yalıkavak Palmarina`daki Sanat Galerisi`ndeki sergi yapıtların oluşum sürecinde sanatçının denemelerden duyduğu haz ve denemelere açık oluşu kendini özellikle bu sergisinde belli ediyor. 10 yaşından beri tutkuyla resim yapan Londra St. Martins Sanat Okulu`nda eğitim alan sanatçı Badısabah Ağar “Kayıp Kıta Mu”dan etkilenerek yapmış olduğu eserleriyle Mine Sanat Galerisi Bodrum Palmarina`da ki ilk kişisel sergisiyle izleyiciyle buluşuyor. Mine Sanat Galerisi Yalıkavak Palmarina`da bulunan yeni mekanında bu sergide sanatçı biçimleri soyut olarak ele alışı, mekanı yok sayıp; fakat espas duygusunu hissettirmesi, soyut oluşumları ile bugünün sanatına yakın dururken konu olarak esinlendiği “Kayıp Kıta Mu”dan yola çıkarak oluşturduğu yapıtlarının 14 bin yıl önce Atlantik`te battığı ileri sürülen “Mu” kıtasının, tuvaline çağdaş yaklaşımla aktarılışı, sanatçının imge oluşumunun güçlü olduğunu gösteriyor. Yapılar, hatlar ve silintiler şekilleniyor ve boya katmanın doygunluğu yapıtlarında önemli bir rol üstleniyor. Yapıtların oluşum sürecinde oluşan damlalar, akıntılar… resim yapısını destekleyici bir rol alıyor. Sanatçının Kayıp Kıta Mu`daki yaşamı inceleyen yapıtları kendisini özgür bırakan bir hareket haline geliyor ve bu da “action-painting”le bağlantı kuruyor. Zaman ve mekan duygusunu unutturarak kargaşa, dinginlik ve dışavurumla izleyiciyi içine alan eserler kayıp uygarlıklara davet ederken doku katmanları, boya yoğunluğu bazı yapıtlarında sulu boya etkisi veren izler, silinmiş yok olmuş uygarlıkların etkisini izleyiciye hissetiriyor. Bugüne kadar birçok karma sergiye ve sanat fuarlarına katılmış olan sanatçının eserleri ile “Kayıp Kıta Mu” nun gizemli yolculuğuna ve bilinmeyen uygarlıkları keşfetmek istiyorsanız. Mine Sanat Galerisi Bodrum Palmarina`da 20 Temmuz 2014 tarihine kadar sergiyi izleyebilirsiniz.
1985`te İstanbul`da kurulan Mine Sanat Galerisi 2012`de Yalıkavak Palmarina Yağhane mekanında bütün bir yaz çeşitli sanat faaliyetleri yapmış, 5 yıldır Bodrum, Yalıkavak ve Turgutreis`te çeşitli etkinliklerle hizmet vermiştir. Galeri 30. yılında Yalıkavak Palmarinadaki kendi mekanında yaz ve kış sürekli olarak sanatı sanatseverlerle buluşturacak.