Milas´ta maden ocağında göçük

Muğla´nın Milas ilçesindeki bir açık maden ocağında meydana gelen göçükte 3 kişi göçük altında kaldı

Tarih: 01.01.0001 00:00 602
Milas´ta maden ocağında göçük

Muğla´nın Milas ilçesindeki bir açık maden ocağında meydana gelen göçükte 3 kişinin göçük altında olduğu açıklandı.
Edinilen bilgiye göre, Milas ilçesi Sarıkısık Dağı´ndaki açık alanda kuvars madeni çıkaran özel bir firmaya ait taş ocağında madende çalışan bir kamyonun üzerine büyük kaya parçaları düştü. Kaya parçalarının altında kaldığı tahmin edilen üç kişinin kurtarma çalışması devam ediyor. Bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, 112 Acil yardım ambulansı, jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler göçük alanına ulaştı, çalışmalara başlandı

Muğla´nın Milas ilçesine bağlı Sarıkısık Dağı´ndaki kuvars maden ocağında meydana gelen göçükte kayaların altında kalan çalışanlara ulaşmak için çalışma başlatıldı.
Muğla´nın Milas ilçesi ile Aydın´ın Karpuzlu ilçesi sınırında yer alan ve merkeze oldukça uzak ve ulaşımın güç olduğu bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri ulaştı. İş makinelerinin ve çalışan 3 kişinin göçük altında kaldığı bölgeye ulaşan ekipler çalışmalarına başladı.
Olayın saat 10.45 sıralarında Milas Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş mevkiinde bulunan özel bir firmaya ait olduğu belirtildi.

Maden sahasındaki göçüğün nedeni belli oldu
- Göçüğün kaya blokların sahadan kaldırılması esnasında yaşandığı belirtildi

Sabah saatlerinde Muğla´nın Milas ilçesine bağlı Sarıkaya Mahallesi Yumurtaş mevkiindeki maden ocağında meydana gelen göçük olayının nedeni belli oldu. Şu anda 3 kişinin göçük altında bulunduğu, bir kişinin de yaralı olarak Milas Devlet Hastanesi´ne kaldırıldığı olayda enkaz altındaki kişilere ulaşılmaya çalışılırken, göçüğün kaya bloklarının sahadan kaldırılması sırasında meydana geldiği belirtildi. Milas Cumhuriyet Başsavcılığı´nca bölgede inceleme yapması için 3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Milas Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş mevkiinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait Albit Maden sahasında taşeron firma olarak çalışma yapan şirket çalışanları kaya blokları kaldırıldığı sırada göçük oluştu. Meydana gelen göçük nedeniyle 2 adet ekskavatör ve 1 adet kamyon operatörleri ile göçük altında kaldı.
Maden ocağında bugün patlatma olmadığı belirtilirken, önceden yapılan patlatma alanındaki Albit madenlerinin (kaya bloklarının) sahadan kaldırılması esnasında kaya bloklarının yerinden oynaması sonucu sahada çalışmakta olan ekskavator operatörleri Engin Tutuk, Servet Çapacıoğlu ve kamyon şoförleri Şükrü Otalak ile Tayfun Akıncı´nın göçük altında kaldığı öğrenildi.

Tayfun Akıncı çıkarıldı
Şirket çalışanları tarafından Tayfun Akıncı göçük altından çıkartılarak Milas Devlet Hastanesi´ne sevk edildi. Ayakta tedavi edildiği belirtilen Tayfun Akıncı´nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Göçük altında kalan Şükrü Otlak, Engin Tutuk ve Servet Çapacıoğlu´nu kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Ayrıca soruşturma kapsamında Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe koordinesinde olmak üzere 3 cumhuriyet savcısı olayla ilgili inceleme yapması için görevlendirildi. Olay yerinde Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe de görevlendirdiği diğer savcılarla birlikte çalışma yapıyordu.

Sarıkaya Mahallesi Yumurtaş mevkiindeki maden ocağında meydana gelen göçük altında kalan 3 işçiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Cesedine ulaşılan işçinin kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı.
Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ?Milas ilçesi Sarıkaya mevkiinde açık maden arazisinde iş makineleri çalışırken kayanın düşmesi sonucu kaya altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları esnasında bir işçinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kimlik tespit etme çalışmaları devam etmektedir? denildi.

Göçen maden ocağının ´kaçak´ olduğu iddiası
- Göçük altında kalan çalışanın yakınları ocağın kaçak ve ruhsatsız olduğunu iddia etti

Sabah saatlerinde göçük meydana gelen Muğla´nın Milas ilçesine bağlı Sarıkaya Mahallesi Yumurtaş mevkiindeki maden ocağının kaçak ve ruhsatsız olduğu iddia edildi. Maden ocağında yaşanan göçük olayının ardından bölgeye gelen Servet Çapacıoğlu´nun yakınları uzun süredir kaçak çalışan ocağın bugüne kadar müdahale edilmemesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Maden ocağında çalışanların yakınları acı haberi alır almaz bölgeye akın etti. Yakınları göçük altında kalan vatandaşların çaresizce bekleyişi devam ederken, göçük altında kalan operatörlerden 24 yaşındaki Servet Çapacıoğlu´nun babası Bilal Çapacıoğlu, ?8 aydır burada operatör olarak çalışıyordu. Burada kaçak çalışılıyormuş. Yetkililer nerede? diye konuştu.

Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı kurtarma çalışmalarında çıkan cesedin kimliğinin tespit edilebilmesi için çalışmalar devam ederken, göçük altındaki diğer iki kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kurtarma ekiplerinin de görev yaptığı bölgede aşırı gürültü oluşmaması ve göçük yaşanan bölgede yeni bir göçük olayı meydana gelmemesi için ekiplerin kontrollü ve tek iş makinesi ile çalıştığı öğrenildi. Şu anda bölgede çok sayıda vatandaş enkaz altından gelecek iyi haberi umutla bekliyor.

Muğla´da göçük altındaki 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

Muğla´nın Milas ilçesi Sarıkaya Mahallesi Yumurtaş mevkiinde meydana gelen göçükte kayaların altında kalan 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Sarıkaya Mahallesi´nde sabah saatlerinde meydana gelen göçük sonrası ekipler kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaklaşık 11 saattir göçük altında bulunan iki kişiye ulaşılmaya çalışılırken, yakınlarının da umutlu bekleyişi devam ediyor. Kızılay bölgede çadır kurarken, jandarma ekipleri de bölgede bekleyenlerin soğuk havadan etkilenmemesi için ateş yaktı.
Göçük altında kalan kepçe operatörü Engin Tutuk´un kardeşi Kenan Tutuk, bir umutla beklemeye devam ettiklerini belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Kenan Tutuk, ?Bugün sabah iki kişinin aşağıya gönderildiğini fakat operatörlerin göçme tehlikesi sebebiyle aşağıya inmediklerini, ondan sonra abim ve arkadaşının aşağıya gönderildiğini az önce öğrendim. Şu anda hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Ve ikisinin de AFAD tarafından öldüğü tahmin ediliyor. Bu kazı alanının kaçak olduğu söylendi. Ben burada bunları gören iş güvenliği uzmanı yok mu diye sordum. Ben adaletin yerine gelmesini istiyorum. Bundan kim sorumluysa adaletin yerine getirilerek, gerekli cezanın verilmesini istiyorum. İnsan canı bu kadar ucuz değil. Bende şu an hala abimi bekliyorum. Şu anda hala bir haber yok, büyük ihtimalle öldüğü söylenildi. Şuanda beklemeye devam ediyoruz? diye konuştu.