Milaslı genç kuaför, kanserli hastalara umut oldu

Milaslı genç kuaför Efe Yiğit Garipoğlu´nun yürüttüğü ?Saçım Saçın Olsun Projesi´ne destek her geçen gün artıyor. Projeye en son 10 yaşındaki minik Simay bağışladığı saçla, saçlarını kaybeden kanser hastalarına umut doldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 608
Milaslı genç kuaför, kanserli hastalara umut oldu

Milaslı genç kuaför Efe Yiğit Garipoğlu´nun yürüttüğü ?Saçım Saçın Olsun Projesi´ne destek her geçen gün artıyor. Projeye en son 10 yaşındaki minik Simay bağışladığı saçla, saçlarını kaybeden kanser hastalarına umut doldu.

?Saçım Saçın Olsun´ projesine, gün geçtikçe duyarlı vatandaşların ilgisi artıyor.

Kemoterapi tedavisi sırasında saçlarını kaybeden kanser hastalarına destek olmak isteyen kişiler, Kanser Savaşçıları Derneği´nin ?Saçım Saçın Olsun Projesi´ sayesinde gönüllü saç bağışında bulunarak kanser hastalarının yüzünü güldürüyor.

Milaslı genç kuaför Efe Yiğit Garipoğlu´nun yürüttüğü proje kapsamında, kanserli hastalara en son 10 yaşındaki Milaslı minik yürek Simay Emre umut oldu. Projeden etkilenen minik Simay, onca zaman büyüttüğü saçlarını proje kapsamında bağışlamaya karar verdi.

Kanser hastalarına umut olmak istediğini belirten ve örnek bir duyarlılık gösteren Simay, ?Projeyi okuduktan sonra çok etkilendim. Kanser hastalarına bende bir umut olmak istedim ve ailemin de desteğiyle bu sosyal sorumluluk projesine saçlarımı bağışlayarak destek olmaya karar verdim? dedi.

Projeye 36 santimetre uzunluğunda saç bağışlayan Simay, bu güzel projeye herkesin destek olmasını istediğini kaydetti.

50 SANTİMETRE SAÇ BAĞIŞI

Saçım Saçın Olsun Projesi´ni yürüten Kuaför Garipoğlu, saç bağışında ciddi bir artışın olduğunu ve Milaslıların bu projeye yürekten duyarlılık gösterdiğini vurguladıktan sonra şunları söyledi, ?Yürüttüğümüz projeye özellikle minik çocuklar çok büyük ilgi gösteriyor. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Duyarlı vatandaşlar buraya gelip saçlarını bağışlıyorlar. Saç bağışıyla, kemoterapi sırasında saçlarını kaybeden kişilere umut oluyorlar. Proje kapsamında bağışçılarımızın saç kesimlerini ve saç bakımlarını ücretsiz yapıyoruz. Saç bağışında bulunmak isteyenlerin en az 30 santimetre uzunluğunda saç bağışlaması gerekiyor. Peruk yapılabilmesi için saçın en az 30 santimetre olması lazım. Proje kapsamında bugüne kadar en çok 50 santimetre saç bağışında bulunuldu. Bağışlanan saçlar, özel işlemlerden geçirilerek derneğe gönderiliyor ve peruk haline getiriliyor. Ekonomik değeri 2 bin lirayı bulan ve her hastanın sahip olamadığı peruklar, derneğe başvuru yapan kanser hastalarına ücretsiz dağıtılıyor.?

Annesinin kısa süre önce kansere yakalanmasıyla birlikte, hastaların kemoterapi tedavisi sırasında yaşadıkları sıkıntılara bizzat şahit olan Milaslı genç kuaför Efe Yiğit Garipoğlu, derneğin Saçım Saçın Olsun Projesi´ni Milas´ta uygulamaya başlamıştı. Projeye, Milas dışından birçok yerden vatandaşlar kargo vasıtasıyla saç bağışında bulunuyor.