MİLAS´IN SAHİLLERİ YAZA HAZIR DEĞİL

Milas sahillerinde sunulan şemsiye ve şezlong hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların yüksek ecrimisil bedelleri nedeniyle kaynaklandığını ileri sürüldü. Milas Belediyesinin halktan topladığı şezlong paralarını devlete ödemediği ve ödememek için yargıya başvu

Tarih: 01.01.0001 00:00 219
MİLAS´IN SAHİLLERİ YAZA HAZIR DEĞİL

Milas sahillerinde sunulan şemsiye ve şezlong hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların yüksek ecrimisil bedelleri nedeniyle kaynaklandığını ileri sürüldü. Milas Belediyesinin halktan topladığı şezlong paralarını devlete ödemediği ve ödememek için yargıya başvurduğu ortaya çıktı.

Yaz sezonunda sahillerde sunulan şezlong, şemsiye, duş şeklindeki hizmetlerin, sezon açılmasına rağmen halen verilmemesini ve geç kalan hizmetin turizm sektörü açısından yarattığı sıkıntılar, 6 Haziran tarihli gazetemizde ?Ören turizm sezonuna hazırlanamadı? başlığıyla gündeme taşımıştık. Hizmet noktasında yaşanan gecikmenin, turistler ve esnaf nezdinde yarattığı sıkıntıların anlatıldığı haberin ardından Milas Belediyesinden açıklama yapıldı. Söz konusu hizmetlerde yaşanan aksaklıkların nedeninin yüksek ecrimisil bedellerine bağlandığı bir açıklama yapan Milas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Aşkım Yalçınkaya, bugün itibariyle Ören ve Güllük´teki plajlara şemsiye ve şezlong ile hizmet verileceğini duyurdu.

ECRİMİSİLİN YÜKSEK OLDUĞU SAVUNMASI

?Kıyı ve sahil şeridinin Mal Müdürlükleri uhdesinde olması bizleri sıkıntı içerisinde bırakabiliyor.? diyen Yalçınkaya, açıklamasında şunları kaydetti: ?Güllük ve Ören gibi mahallelerimizi her ne kadar sezona hazırlasak da plajlar konusunda bazı hizmetleri veremiyoruz. Mal Müdürlüğümüz bizlere sahilleri kullanmamız konusunda yüksek ecrimisil bedelleri çıkartıyor. Geçen yıl 338 lira olan günlük sahil kullanım bedeli bu yıl yüzde 100 oranında artarak 629 lira olarak bize tebliğ edilmiştir. Geçmiş yıllarda bu plajlarımıza şezlonglar okullar kapandıktan sonra atılıyordu. Ören ve Güllük´te sezon her zaman okullar kapandıktan sonra başlıyor. Milas Belediyesi olarak bu tarihi öne alarak şezlongları 8 Haziran tarihinde atmayı planladık. Muğla Büyükşehir Belediyemizle yaptığımız koordineli çalışma sonucunda da yollar trafiğe 8 Haziran tarihinde kapatılacak. Bu tarihler öncesinde yüksek ecrimisil bedelleri yüzünden şezlong atmamız mümkün değil. Milas Belediyesi olarak her ne kadar şezlong ve şemsiyelerden ücret talep edilse de toplanan para günlük ecrimisil bedeli olan 629 lirayı bulmuyor.?

Milas Belediyesi´nden gönderilen açıklama metninde ayrıca yapılan ihaleler sonucunda Ören´de 20 kilometrelik yol çalışmasının haziran ayı içerisinde başlatılacağı duyuruldu.

ECRİMİSİL HİÇ ÖDENMEMİŞ, ÜCRETSİZ ALAN İSTENMİŞ

Milas Belediyesinin gerekçe gösterdiği ecrimisil ücretlerini ise, büyükşehir kapsamına geçip, Ören ve Güllük sahillerini bünyesine kattığından bu yana hiç ödemediği öğrenildi. Ayrıca, Mal Müdürlüğünün halkın ücretsiz kullanımı için mutlak alanlar ayrılmasını Bakanlık görüşüyle talep etmesine karşın, bu uygulamanın belediye tarafından hiçbir zaman hayata geçirilmediği, sahilin tüm alanından para toplanmaya devam edildiği belirtildi. Geçmiş yıllarda tartışmalara konu da olan ücretsiz kullanım hakkında, Bakanlığın belediyeden sahilin duş, giyinme soyunma, tuvalet gibi alanlarının da ücrete tabi tutulup tutulmadığı, bu durumları anlatan ayrıntılı bir projeyi talep etmesine karşın, bu isteklerin halen yerine getirilmediği görüldü. Asıl gecikmenin Maliye Bakanlığının bu taleplerinin karşılanmaması dolayısıyla yaşandığı belirtilirken, belediyenin vatandaşlardan para toplamasına karşın, ecrimisil bedellerini devlete yatırmadığı da ortaya çıktı.