Milas Ve Marmaris Belediyeleri Havai Fişek Kullanmayacak

Sakarya'da üst üste yaşanan kazaların ardından Milas Belediyesi, belediyenin hiçbir etkinliğinde havai fişek kullanmama kararı aldı.

Tarih: 11.07.2020 09:43 272
Milas Ve Marmaris Belediyeleri Havai Fişek Kullanmayacak

Sakarya'da havai fişek fabrikasında ve havai fişekleri taşıyan araçta meydana gelen patlamaların ardından Milas Belediyesi hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayacağını duyurdu.

 

Milas Belediyesi ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada 1 yıl önce belediye meclisimizde aldığımız kararla ilçemizde havai fişek kullanımını yasaklamıştık. Bugün bu kararın ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha üzülerek görüyoruz. Milas’ımızda hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmadığımızı bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyururu denildi.

 Konuya dair açıklamada bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tpkat ; “Milas Belediye Meclisi’mizde 1 yıl önce kullanımını yasakladığımız havai fişeklerin sadece doğa ve hayvanlar için değil insanlar için de büyük bir tehdit oluşturduğunu ne yazık ki yaşanan patlamalar net bir şekilde gösterdi. Tüm ülkemize bir kez daha geçmiş olsun diyorum” dedi

 



Marmaris Belediyesi, belediyenin hiçbir etkinliğinde havai fişek kullanmama kararı aldı.


Sakarya'da havai fişek fabrikasında ve havai fişekleri taşıyan araçta meydana gelen patlamaların ardından Marmaris Belediyesi hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayacağını duyurdu.
Geçtiğimiz Cuma günü Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetmişti. Perşembe günü de patlamamış havai fişeklerin taşındığı kamyonda meydana gelen ve 3 askerin şehit olduğu patlamanın ardından Marmaris Belediyesi, hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmama kararı aldı.
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Marmaris Belediyesi olarak bundan sonra düzenleyeceğimiz hiçbir etkinlik, konser ve organizasyonda havai fişek kullanmayacağız. Meydanları sevgimizle, gökyüzünü coşkumuzla renklendireceğiz. Yaşasın doğa, yaşasın insan" dedi.
Konunun Ağustos ayı meclis gündemine alınarak resmi karara bağlanacağı bildirildi.