Milas Belediyesi vatandaşına ücretsiz maske dağıtıyor.

Yeni tip Koronavirüs ( Covid-19) salgını ile mücadelenin en vazgeçilmez temel ihtiyacı olan maskeleri Milas Belediyesi vatandaşlarına ücretsiz dağıtıyor.

Tarih: 08.05.2020 08:49 353
Milas Belediyesi vatandaşına ücretsiz maske dağıtıyor.

Bir kısmı dışarıdan temin edilen, Milas’lı terziler ve gönüllü kadınlar tarafından evlerde üretilen maskeler Milas Belediyesi çalışanları tarafından 132 mahallede kapı kapı dolaşılarak dağıtılıyor.Üç’erli paketler halinde hazırlanan maskeler Milas’ın en kırsal mahallelerine kadar götürülerek vatandaşlara teslim ediliyor.

Ekipler maskenin yanında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocukların anlayacağı şekilde hazırlatılan  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün NUTUK kitabını da Milas’lı çocuklara hediye ediyor.

16 Mart’tan bu güne kadar dışarıdan temin edilen , Terziler ve gönüllü kadınlar tarafından dikilen 250 bin’e yakın maskenin vatandaşa ücretsiz dağıtıldığını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ; Maskeler önceleri semt pazarları girişlerinde vatandaşlarımıza dağıtılıyordu. Şimdi 132 mahallemizde evleri ve iş yerlerini dolaşan ekiplerimiz hazırladığımız maskeleri dağıtıyor.Şimdiye kadar yaklaşık 250 bin maske dağıtıldı,100 bin adet maskenin alım ihalesi bitti ,onlarda yakında gelecek.Maske dağıtımının yanı sıra düzenli olarak dezenfektan çalışmalarımız da sürüyor.Vatandaşlarımızın kurallara uymasını ve evlerinde kalarak bizlere destek olmasını rica ediyoruz.Bu yaşanan zor günleri geride bırakıp eski günlerimize döneceğiz dedi.