Meydanlar ay-yıldız

Muğla´da düzenlenen ?Demokrasi ve Şehitler mitingi Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Miting öncesi resmi ve özel araçlar şehir turu yaptı. Mitinge önceki dönem Başbakan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla milletveki

Tarih: 01.01.0001 00:00 198
Meydanlar ay-yıldız

Muğla´da düzenlenen ?Demokrasi ve Şehitler mitingi Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Miting öncesi resmi ve özel araçlar şehir turu yaptı. Mitinge önceki dönem Başbakan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Vali Amir Çiçek, AK Parti Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum müdürleri ve yaklaşık 10 bin kişilik vatandaş grubu katıldı.

Mitingde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ?Burada olmamıza neden maalesef çok acı olay. Hiç hak etmediğimiz bir darbe teşebbüsüdür. Bazı ordu mensupları ki onlara ordu mensubu demek insanın içinden gelmiyor, bir takım güçler ülkenin demokrasisini ortadan kaldırmaya ve darbe hükümeti kurmaya çalıştı. Bunun karşısında gerçek askerlerimiz, komutanlarımız, polislerimiz, siyasilerimiz parlamento da biz buradayız diyerek ve en önemlisi de halkımız hep birlikte karşı durdu. Bu kötü olayı biz gelecekle ilgili avantaja çevire biliriz. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Kurtuluş Savaşını Milleti ile beraber yaptı ve birlikte Cumhuriyeti kurdular. Bu Cumhuriyeti bütün kurumları ile taçlandırmalıyız. Bizim en önemli görevimiz bu olmalıdır? dedi.

 

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, ?Bu demokrasi şöleninde gerçekten mutlu olmamak ve bu başarıyı kutlamamak mümkün değil. Yüce Atatürk´ün bize emanet etmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti´ni ve demokrasiyi savunmuş olmak ve onu büyük bin tehlikeden kurtarmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonrada Cumhuriyetin temel ilkelerine laikliğe, özgürlüğe ve halkın bu yüce duygularını yaşatmaya hep beraber yaşatacağız. Burada meclisin gazi bir milletvekili olarak konuşuyorum. Bizler sizlerin vermiş olduğu emaneti en iyi şekilde bombaların altında meclisi açık tutarak bütün parti milletvekilleri ile o gece sabaha kadar oradaydık. Eğer o atılan bomba 3-5 metre daha ileriye atılmış olsaydı. Bu gün dörtte bir milletvekili şehit olmuş olacaktı? dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, ?15 Temmuz akşamı tüm Muğla Marmaris´te Dünya Tarihi´ne girdi. O alçak FETÖ´cülerin o hain saldırıya Marmaris´ten Tüm Türkiye´ye tün Dünya´ya 1960´ta Adnan Menderes´i harcadınız Turgut Özal´ı zehirlediniz Recep Tayyip Erdoğan´ı size yedirmeyeceğiz dedi. Hep beraber demokrasiye, cumhuriyete sözde değil özde aşlarlar gibi nasıl sahip çıkılacağını bu meydanlarda gecelerce günlerce tanklara uçaklardan atılan bombalara karşı duran Türk milletini buradan saygılarımı sunuyorum? dedi.

Ak Parti Milletvekili Hasan Özyer ise, ?Bu ülkeyi kolay kurmadık. Yapmamız gereken belli biz 79 milyon Türk milleti aynı kaderi paylaşıyoruz. Milli millet şuurunu geliştireceğiz. Milletçe hangi partiden olursak olalım birlikte hareket edeceğiz. Atalarımızın kurduğu bu memlekette yaşamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız? dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, demokrasiye sahip çıkıyorum diyenlerin meydanlarda toplandığını belirterek, ?Tek vatan, tek bayrak, tek millet diyerek meydanla koşan Muğlalı hemşehrilerimi kutluyorum? dedi.

Önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ise 15 Temmuz gecesi bu milletin büyük bir destan ve tarih yazdığını belirtti. Akdoğan, ?O darbeciler, o alçaklar tankları ile topları ile uçakları ile geldiler. Bu millet onların karşısına dikildi. ?Türkiye geçilmez´, ?Türkiye bölünmez´ dedi. Bu millet böylesine büyük bir millet. O gece nasıl bir millet olduğumuzu dosta düşmana gösterdik. Bu büyük destanın içinde Muğla´nın özel bir yeri var. Bu hainler, bu teröristler Marmaris´te bulunan Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. O ilk andan itibaren Marmaris halkı Muğlalılar o otelin önüne giderek vücutlarını kurşunlara siper ettiler. ?Biz Tayyip Erdoğan´a, Türkiye´nin liderine, Başkomutana sahip çıkıyoruz´ dediler? dedi.

?İLK MEYDAN MİTİNGİ MUĞLA´DA YAPILDI?

Türkiye´de ilk meydan mitingi, ilk meydan kalabalığının Muğla´da toplandığını belirterek, ?Bu ihanet ne kadar büyükse, bu demokrasi kavgası ne kadar büyükse işte o demokrasi direnişinin fitilini Muğla ateşledi. Türkiye büyük bir badire atlattı. Bu hainler, bu teröristler 40 yıldır bu gün için hazırlandılar. Birileri bunları 40 yıl önce kurdu, konuşlandırdı ve bugün için besledi. Gün gelecek bir düğmeye basılacaktı, bu zombiler, bu teröristler harekete geçecek ve yönetimi devirecekti. Her yere sızdılar, emniyete, yargıya, orduya her yere sirayet ettiler. Ama bu millete sirayet edemediler. Bu millet oyunu bozdu. 40 yıllık cerahatin patlaması gerekiyordu. 40 yıldır bunları besleyenler düğmeye bastı. O üst akıl sadece Türkiye´de değil, Mısır´da, Suriye´de Ukrayna´da Makedonya´da her yerde her yolu deniyorlar. Bu küresel bir siyaset mühendisliği. Bu üst akıl bölgeyi siyaseti ve sınırları tanzim etmeye çalışıyor. Türkiye´de bunların hepsini denediler. Sokak gösterileri, yargı darbesi, askeri darbe gibi her yolu denediler, ama başarılı olamadılar? dedi.

15 TEMMUZ´DA KİMSENİN ALNINDA KİMLİĞİ YAZMIYORDU?

15 Temmuz gecesi şehit düşen vatandaşlarımızın alınlarında CHP´li, AK Parti, MHP´li mi yazıyordu diye soran akdoğan, ?Türk-Kürt mü yazıyordu, Alevi-Sünni mi yazıyordu. Onların hepsi bu aziz milletin evladıydı. Tek yaptıkları Cumhuriyet´e sahip çıkmaktı, demokrasiye sahip çıkmaktı, Vatanına sahip çıkmaktı. Sizlerin günlerdir bu meydanları doldurarak yaptığınız cuntacılara karşı demokrasiye sahip çıkmak değildir. Bu işgal denemesine karşı vatan savunmasıdır? dedi.

?15 TEMMUZ MİLATTIR?

AK Parti Ankara Milletvekili Akdoğan, 15 Temmuz gecesinin bir milat olduğunu belirterek, ?Nasıl istiklal harbi ile bu millet bağımsızlığına kavuştu ise, 15 Temmuz gecesi de sadece demokrasiyi kurtarmadık, istiklalimizi de kurtardık. Bu küresel güçler ve güç odakları Türkiye´de bir vesayet düzeni kurmuşlar. 10 yılda bir darbe ile buradaki bekçileri ve uşakları kendi hakimiyetlerini kurduklarını sanıyorlar. Ama asıl meseleleri Türkiye´yi bir eksende tutmak, uydu devleti yaparak dışarıya bağlı bir Türkiye istiyorlar. İşte onlarca yıldır devam eden bu oyun 15 Temmuz gecesi bozuldu. Bu darbe sistematiği bozuldu. Bu tarihten sonra artık kimse milletin iradesini çiğneyemez, darbe yapamaz, milletin karşısına tankla topla çıkamaz inşallah. 15 Temmuz gecesi sizler sınavı geçtiniz. 15 Temmuz gecesi kahraman Marmaris halkı, Muğla halkı, kahraman polislerimiz, darbecilere direnen kahraman askerimiz, kahraman savcılarımız hepsi o gece büyük bir direniş ortaya koydular ve bu darbe girişimi püskürtüldü. Bu ilk değildi, belki son da olmayacak bunların hamleleri. Bunlar zombi, sihirli kelimeyi duyunca ölüm makinesine dönüşüyorlar. Gezi olaylarında FETÖ´cü polisler vardı halkı tahrik eden. 17 Aralık yargı darbesinin arkasında bu FETÖ´cü savcılar vardı. Bu cunta darbesinin arkasında doğrudan bu FETÖ´cüler var. MİT TIR´ları operasyonunda da, MİT Müsteşarı´nın gözaltına alınmak istenmesinin arkasında da, Türkiye´de ne kadar pislik varsa, Güneydoğu olaylarının, Kobani olaylarının arkasında da bunlar vardı. Bu Tayyip Erdoğan´ın kişisel bir kavgası değil, Bu ulusal güvenlik meselesi, bekâ meselesi, hep birlikte bu taşın altına elimizi de, başımızı, da gövdemizi de kellemizi de koyacağız. Dışarıda darbenin şartlarını hazırladılar. Darbe olsaydı dünya kamuoyu ses çıkarmayacaktı. Ama Türkiye kamuoyunu unuttular, bu milleti hesaba katmadılar. Bu millet bütün dünyanın hesabını bozdu? dedi.