Menteşe Devlet Hastanesi için çalışma

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 125 yataklı Menteşe Devlet Hastanesi için çalışmaların başladığını söylerken, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer eski hastanede güçlendirme çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını açıkladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 283
Menteşe Devlet Hastanesi için çalışma

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ve AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal Menteşe Öğreümenevinde gazeteciler ile bir araya gelirken, 125 Menteşe Devlet Hastanesi çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Muğla´nın sağlık konusunun şakaya gelemeyeceğini kaydeden Öztürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nin hizmete girmesi ile birlikte bu hastanenin bölgeye hizmet veren bir hastane olduğunu söyledi. Öztürk, ?Muğla´nın sağlığı şakaya gelmez. Muğlalı hastaneye gelecek ve orada en iyi profesörlere muayene olacak. Biz onu istiyoruz. Yeni hastanemiz hizmete girdi. O hastane artık bölgeye hizmet verecek. Menteşe merkezde ise bir hastane ihtiyacı doğdu. Menteşe´de hayata geçecek bir Devlet Hastanesi, bölge hastanesinin yoğunluğunu, sıkıntılarını ve dertlerini alacak bir hastane olacak. Üç belediye başkanımız ve ilçe başkanımızın da bulunduğu bir toplantıda konuyu Sağlık Bakanımıza anlattım. Bakanımıza eski hastanenin 400 yataklı olduğunu, açılan yeni hastanenin de yatak sayısının aynı olduğunu, yeni hastanenin de artık bölgeye hizmet vereceğini söyledim. Sayın bakanımız söylediklerime hak verdi. Hatta ilk etapta Menteşe´de eski hastane alanına çok büyük olmayan, özel bir hastane yapalım dedi. Bu konu üzerinde çalışmamızı istedi. Bu toplantının ardından çalışmayı başlattık. Yaklaşık bir ay önce bakanımız ile tekrar görüştük. Bu görüşmede Sağlık Bakanımız, Menteşe İlçesi´nde bulunan eski hastanenin yapısı ile Genel Müdürlüğe talimat vererek bir ekip göndermesini fazla maliyetli olmayacak, 100-150 yatak kapasiteli hastane için çalışma yapılmasını istedi. Şu an bunun üzerinde çalışıyoruz. Marmaris, Bodrum, Milas´taki Devlet Hastanesine sahip çıktığımız gibi Menteşe´nin Devlet Hastanesi´ne de sahip çıkıyoruz? dedi.
Muğla Sağlık İl Müdürü İskender Gencer ise, Menteşe´ye kazandırılacak Devlet Hastanesi ile ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, ?Yaptığımız çalışmada eski hastane alanında bulunan sigorta hastanesinden bize geçen bina ile yeni yapılan poliklinik binasını kullanarak ve güçlendirme yaparak 125 nitelikli yatağa sahip bir devlet hastanesi için çalışmamamız devam ediyor. Eski sigortada ameliyathane var, acil var, yeni yapılan poliklinik binası var hasta yatışının yapılacağı yerler var. Biz buralarda en kısa zamanda gereken güçlendirmeleri yaparak 125 nitelikli yataklı olan hastane planlamamız ve çalışmamız var diye bunu 5 yıllık sürece yayacak değiliz. En kısa zamanda çalışmaları tamamlayacağız. Güçlendirme çalışmaları birkaç gün içinde başlayacak. 125 yataklı hastanenin en kısa zamanda açılması için çalışmamız devam ediyor. Hastanenin 2018 yılının sonunda hizmete girmesini hedefliyoruz? diye konuştu.
Ak Parti menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal, yapılması planlanan devlet hastanesinin ilçe için önemli olduğunu belirterek, ?Bölgenin en iyi hastanesini yaptık ve bir süre önce hizmete girdi. Muğla´nın özel bir yapısı var. Eski hastanenin bulunduğu yerin hemen karşısında pazarımız var. Bu pazar alanı mahalle ile şehrin bir buluşma yeridir. Bu hastanenin olmayışı en az esnaflar ile birlikte 5 bin kişiyi etkiledi. Bu anlamda bu bölgeye yeniden hastane yapılmasını destekliyoruz? dedi.