Mehmet Tosun Kumbahçe Halkıyla Buluştu

Sizin seçtiğiniz meclis üyelerimizle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi´nde de söz sahibi olacağız

Tarih: 01.01.0001 00:00 214
Mehmet Tosun Kumbahçe Halkıyla Buluştu

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun; ?Bodrum Belediye Başkanlığına seçildiğimiz takdirde bizler ve ilk altı sıradaki meclis üyelerimizle birlikte büyükşehrin de meclis üyesi olacağız. Oradaki kararların alınmasında, bütçenin onaylanmasında, Bodrum´a yatırımların gelmesinde bizler, sizin seçtiğiniz meclis üyelerimizle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi´nde de söz sahibi olacağız? dedi.

 

Seçim çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan  Adayı Mehmet Tosun, Kumbahçe halkıyla buluştu. Mehmet Tosun, belediye meclis üyesi adayı Volkan Çiçek´in organize ettiği gecede Kumbahçe halkıyla bir araya geldi. Vatandaşların Mehmet Tosun´u ilgiyle karşıladığı geceye belediye meclis üyesi adayları ve partililerle birlikte katılan Tosun, "Bodrum denildiği zaman akla Kumbahçe gelir biliyorsunuz, Bodrum´un en önemli mahallelerinden biridir Kumbahçemiz" dedi.

 

"Kumbahçe Sokaklarını Beyazla, Maviyle ve Begonville Buluşturacağız"

Çocukluğunda Bodrum´a geldiklerinde ilk gezdikleri yerin Kumbahçe Mahallesi olduğunu belirten Mehmet Tosun sözlerine şöyle devam etti;

?Çocukluğumuzda köyden Bodrum´a geldiğimizde buralarda dolaşmaktan, buralarda gezmekten keyif aldığımız bir yer. Bunun için yine söylüyorum sizlerle birlikte bu akşam burada olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kumbahçemiz´le ilgili sorunlarımız var. Bunlardan bir tanesi her geçen gün özgün kimliğimizi, kent kimliğimizi kaybediyoruz. Özellikle geçmişteki sokaklarımızı, mavimizi, beyazımızı, bahçemizdeki begonvillerimizi birer ikişer kaybediyoruz değerli hemşehrilerim. Yine plajlarla ilgili sıkıntılarımız var, balıkçılarımızın sorunları var, bunların hepsini çözeceğiz. Kumbahçe sokaklarımızı sizlerle birlikte, hep birlikte inceleyeceğiz, proje geliştireceğiz, sizlerin de katılımıyla tekrar bu sokaklarımızı beyazla, maviyle ve begonville buluşturacağız. Başka çaremiz yok"

 

"Kendimizi Milletten ve Devletin Kurumlarından Büyük Görmeyeceğiz"

Göreve geldiklerinde her sorun ile kendi görevleriymiş gibi ilgileneceklerini belirten Mehmet Tosun sözlerine şöyle devam etti;

?Bodrumumuz son yıllarda ciddi altyapı problemleri yaşıyor. Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte altyapı problemlerinin çözümü Büyükşehir Belediyesinin yetkisinde. Ancak seçildiğimiz takdirde bizler ve ilk altı sıradaki meclis üyelerimizle birlikte büyükşehrin de meclis üyesi olacağız. Oradaki kararların alınmasında, bütçenin onaylanmasında, Bodrum´a yatırımların gelmesinde bizler, sizin seçtiğiniz meclis üyelerimizle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi´nde de söz sahibi olacağız. Göreve geldiğimiz takdirde özellikle dere ıslahlarıyla ilgili, bu sorunlar büyükşehrin görev alanında bunlar bizi ilgilendirmiyor ya da biz Muğla´daki belediye başkanıyla anlaşamıyoruz gibi mazeretlerin arkasına sığınmayacağız. Çünkü Bodrum hepimizin. Kendimizi milletten ve devletin kurumlarından büyük görmeyeceğiz. Seçildikten sonra büyükşehir belediye başkanı hangi partiden olursa olsun, kim olursa olsun, kesinlikle el ele vermek suretiyle Bodrumumuzun dere ıslah ve altyapı problemlerini çözeceğiz değerli hemşehrilerim."

 

"Bunlar Belediyenin Asli Görevleri"

Bodrum pazar yerinde gerekli düzenlemeler yapılacağını, otopark sorunlarının ele alınacağını, Kumbahçe Mahallesi´nde yer alan çevre aydınlatmaları ve kaldırım işgalleri konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Mehmet Tosun, "Bunlar belediyenin asli görevleri, bunları kesinlikle göreve geldiğimizde halledeceğiz" dedi.

 

"Bodrum İnsanı Zehir Solumayacak"

Katı atık problemine de dikkat çeken Mehmet Tosun, her yaz çıkan yangınlar nedeniyle Kumbahçe, Yokuşbaşı ve Omurca Mahallelerindeki vatandaşların zehir soluduğunu belirterek, "Bununla ilgili de gerek yer seçimi konusunda, gerekse proje geliştirme noktasında göreve geldiğimizde büyükşehir belediyesiyle birlikte çalışıp, bu sorunu da önümüzdeki beş yıl içerisinde çözeceğiz arkadaşlar. Bodrum insanı, bizim hemşehrilerimiz zehir solumayacak. Bu iş turizm açısından da ciddi engel içeriyor. Oradan gelen misafirlerimiz o yangınları gördüğü zaman sosyal medya ortamından başka ülkelere kadar ulaşıyor ve Bodrum´un böyle bir çevre vahşetiyle karşı karşıya kaldığını dünya âlem görüyor, biliyor? dedi.

 

"Çarşı Merkezi Restore Edilecek"

Çarşı merkezini esnaflarla birlikte alınacak kararlar doğrultusunda yeniden restore edileceğini belirten Mehmet Tosun, "Vatandaşlarımız ve esnafımızı işin içine katarak, esnaf odamızla birlikte proje geliştirmek suretiyle çarşı merkezini yeniden restore edeceğiz ve çarşı merkezi ticaretin yeniden kalbi olacak. Bugün üç dükkân kışın açık, beş dükkân kapalı ve terk edilmiş bir şehir havası andırıyor. Bunlarla ilgili biz çalışıyoruz? dedi.

 

Düğün ve Toplantı Salonu İhtiyacı Var

Vatandaşlardan gelen düğün salonu ihtiyacı talebine Mehmet Tosun, " Bir düğün ve toplantı salonu yok. Özellikle Bodrum merkezinin bir düğün ve toplantı salonuna ihtiyacı var. Bu konuyu da projelendirip gereğini yapacağız? dedi.

 

"Tüm Bayramlarda Birlikte Olacağız"

Konuşması sırasında vatandaşların sık sık alkışlarla sözünü keserek destek verdiği Mehmet Tosun konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

"Üreterek Atatürkçü olacağız, Bodrumumuzu da O´nun hedeflediği çağdaş, medeni bir Türkiye´nin Bodrum´da ki izdüşümü olacak şekilde bir dünya kenti olacak. Barış ve huzur içerisinde sorunlarını çözmüş, mutlu insanların yaşadığı bir Bodrum olacak. Size bunu vaat ediyoruz. Sadece seçim dönemlerinde değil, geçim dönemlerinde de beraber olacağız. Milli Bayramlarımızın tamamını, Cumhuriyet Bayramı başta olmak üzere birlikte çelenk koyarak, birlikte stada gidip yürüyerek, birlikte Bodrum sokaklarında fener alayları düzenleyerek bize yakışan şekilde kutlayacağız.?

 

Toplantı sonrası Bodrum Yarımadası genelinde yaşayan Tokatlı vatandaşlarla Konacık Mahallesi´nde bir araya gelen Başkan Adayı Mehmet Tosun, vatandaşlar tarafından gelen sorun ve talepleri dinleyerek, not aldı, Tokatlı vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.