Mehmet Tosun ?İyi Belediyecilik? Tanıtım Toplantısına Katıldı

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, İYİ Parti Genel Merkezi, ?İyi Belediyecilik Vizyonu Tanıtım Toplantısı?na katıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 286
Mehmet Tosun ?İyi Belediyecilik? Tanıtım Toplantısına Katıldı

İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, İYİ Parti Genel Merkezi, ?İyi Belediyecilik Vizyonu Tanıtım Toplantısı?na katıldı.

ATO Congresium´da İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun´un da arasında bulunduğu İYİ Belediye Başkan Adaylarının katılımıyla gerçekleştirilen yoğun katılımlı ?İYİ Belediyecilik Vizyonu Tanıtım Toplantısı?nda Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylarıyla ilgili vaatlerini açıkladı. Toplantı öncesi Belediye Başkan Adayları ve İYİ Parti Yöneticileri hep birlikte ?Andımız?ı okudu.

Yaklaşan yerel seçimi, "beka" seçimi diye pazarlayanların, dil oyunlarına gelmeyeceklerini ifade eden Akşener, "Beka beka´ diyorlar ya yerel seçimler için? Muhtar ve belediye başkanı seçmenin bekayla ilgisi yoktur. Bu seçimde milletimizin ve ülkemizin bekasını değil, devleti yönetenlerin bekasını değil, milletine verdiği sözleri tutmayan belediye başkanlarını, 25 yılda şehirlerimizi mahvedip sonra da şikayet edenleri, domates, biber kuyruklarını, bitmeyen trafik çilesini, yolsuzlukları, kayırmacılığı, yüksek köprü ve tüp geçit fiyatlarını, özetle, belediye başkanlarının icraatlarını oylayacağız." diye konuştu.

Türkiye genelinde belediye başkan adaylarının belirli kriterler doğrultusunda belirlendiğini söyleyen Genel Başkan Meral Akşener; ?Yarın öbür gün eşinin, dostunun, komşusunun, akrabasının yüzüne bakabilecek icraatlar yapabilecek mi? Yani bizim bir belediye başkanımız, meclis üyemiz, başkan yardımcımız göreve alnının akıyla gelip, alnının akıyla gitmeli dedik. Çok şükür ki kadrolarımızla bu kriterlerimize fazlasıyla uyan çok değerli arkadaşlarımız var? dedi

Akşener Başkan Adayları adına Seçmene Söz verdi

Nasıl bir belediyecilik hedeflediğini de açıklayan Akşener; ?Şimdi huzurlarınızda onlara seslenmek istiyorum. Çok kıymetli başkan adaylarımız, şimdi büyük Türk Milleti´ne sizin nasıl başkanlar ocağınızın sözünü veriyorum. İyi başkan adildir, şeffaftır, mütevazidir. Milli ve evrensel değerlere saygılıdır. Tarihi ve kültürel değerleri korur, sanatseverdir. Proje üretir, insana ve her canlıyı saygılıdır. Uzlaşmacıdır, hukuka ve sosyal adalete, demokrasiye sadıktır. Ortak akılla karar verir. Peki İYİ başkan ne yapmaz? İyi başkan lüks ve şatafat içinde yaşamaz. Lüks makam araçlarını kullanmaz. Kendisi ve yakınları sebepsiz yere zenginleşmez. İsimleri yolsuzlukla anılmaz. Personel alımlarında hısım, akraba kullanmaz. İsimleri Türkiye Cumhuriyeti´ni kuranların ilkelerine ters düşenlerle anılmaz. Dini inançlarını siyasi malzeme yapmaz, söylemlerine mukaddes dinimizi alet etmez. Çevreye, doğaya zara veren projelere imza atmaz. Hayvan haklarını ihmal etmez. Kimseyi küçümsemez, toplum yararına olmayan gösterişli yatırımlar yapmaz. Bizim İYİ Belediyecilik anlayışımız milletimizin ruhuna, geleneğine, göreneğine en uygun anlayıştır. Bizim belediyecilik anlayışımızın demokratik, katılımcı bir felsefesi vardır. Katılımcı belediyecilik o şehirde, o ilçede yaşayan herkesi kucaklamak, hizmeti herkese götürmek, herkesin faydasına işler yapmak demektir.? diyerek İYİ Belediyecilik ilkelerini sıraladı.

Akşener, İYİ Partili belediye başkan adayları ve belediye meclis üyelerini ayağa kaldırarak and içtirdi ve esnaf, dükkan, çarşı-pazar dostu, spor yapılan, sanat üretilen, çevreye duyarlı, sosyal yardımların arttığı şehirler sözü verdi.

Konuşmasının sonunda 20 Şubat 2015´te öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu´nu anan Akşener, duygulu anlar yaşadı.

Konuşmasının ardından partilileri selamlayan Akşener, salondan ayrıldı.