Mehmet Nil Hıdır, Büyükşehir Projelerini Paylaştı

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, büyükşehir belediyesinin emanetini alması halinde yapacaklarını düzenlenen lansman toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 442
Mehmet Nil Hıdır, Büyükşehir Projelerini Paylaştı

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, büyükşehir belediyesinin emanetini alması halinde yapacaklarını düzenlenen lansman toplantısı ile kamuoyu ile paylaştı.
Dr. Hıdır yaptığı konuşmada Muğla´nın Ege Bölgesi´nde olması sebebiyle Türkiye´nin konumu itibariyle en fazla yağıs alan coğrafyada bulunduğunu fakat belediyelerin görevini iyi yapmaması sebebiyle de susuzluk denince ülkemizde ilk akla gelen illerden olduğunu vurgulayarak "Sandras suyu Muğla ´ya gelecek müjdesini Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız zaten verdi. Biz de diyoruz ki; seçilirsek 1 Nisan´dan itibaren su ve atık su yüzde 50 ucuzlayacak" dedi.

Dr.Mehmet Nil Hıdır´ın projelerinde özellikle tarım ve turizm alanında yapacakları dikkat çekerken "Yörük Köyü"projesi oldukça yoğun ilgiyle karşılandı. Dr.Hıdır, turizmden yeterince payı alamayan Menteşe başta olmak üzere ihtiyaç duyulan ve alanı müsait ilçelere de dağılımı sağlanabilecek "Yaşayan Yörük Köyü"projesini şu cümleler ile aktardı:" Muğla´nın Yörük kültürünü oluşturan bütün değerlerinin içinde yer alacağı, organik tarım ürünlerinin, köylümüzün evinde hazırladığı yoğurdun, sütün, peynirin, orman ürünlerimizin, balımızın turistle buluştuğu, rahatça konaklayabilecekleri Marmaris´ten, Efes´e, Pamukkale ´ye giden turist kafilelerinin yol üzerindeki cazibe merkezi olacak bir proje bu. Projenin hayata geçmesi ile birlikte köylü kazanacak, üretici kazanacak, Muğla kazanacak. Bu köy işsiz gençlerimize, kadınlarımıza yeni bir iş kapısı olacak."
Dr.Hıdır köyleri yolsuz, güzergâhları dolmuşsuz bırakmayacaklarını ifade ederek "Muğla ´nın trafiğini rahatlatmak için 18 köprülü kavşak yapacağız. Ulaşımın mihenk taşları şoförlerimizin de vatandaşlarımızın da trafik çilesini hafifleteceğiz" dedi.

Deniz ulaşımının aktif hale geleceğini vurgulayan Dr. Hıdır hızlı deniz feribot seferlerinin Fethiye ,Marmaris ve Bodrum ´un turizminde önemli bir yer edineceginden emin olduklarını belirtti.
Muğla´da üretilen ürünlerden bir marka oluşturacaklarını belirten Dr. Hıdır "Üretilen tüm ürünlerin alınması işlenmesi satılması Büyükşehir Belediyesi´nin koordinesinde yapılacak" dedi.

Antik kentlerin turizm destinasyonu içine alınması ile sanata, tarihe ve kültüre gereken önem verileceğinin müjdesini paylaşan Dr. Hıdır "Ula-Akyaka ´da sinema platformu oluşturacağız , tüm dünyadan yönetmen ve yapımcıların hizmetine açacağız "diye konuştu.

Doğanın korunmasından, gençlere, kadın istihdamından, ulaşımın rahatlamasına, içme suyundan, otogara, kapalı otoparklara, geleceğimizin teminatı çocuklardan, engellilere kadar her yaştan insana ve Muğla´ya hizmeti odak noktası kabul eden 32 projesini anlatan Dr. Mehmet Nil Hıdır sunumu sonrasında uzun süre alkışlandı.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Cumhur İttifakı´nın Köyceğiz Seçim Bürosu açılışına katıldı.
Hıdır, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı´nı bozmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.
Büyükşehir´in Muğla´ya yaptığı yatırımların yeterli olmadığını savunan Hıdır; ?Vatandaşımızın işi, aşı gelişmeli, tarımını üretim artışıyla genişletmeli ve dünya markası haline getirmeli. Turizmi 13 ilçemizin tamamına yayarak, sezonu uzatabilmeli. Bunları yapmak için önce bilgi ve tecrübe gerekir. Arkasında hizmet kervanı olması gerekir. Ak Parti´nin hizmet kervanı gibi. Tek başına bu işler olmaz. Ben yaparım diyen yalan söyler. Analizimizi iyi yapalım.? diye konuştu.


?Muğla´yı 1 Milyara yakın bütçe ile yönetemedin?


Hiç kimsenin Mustafa Kemal Atatürk gibi ortak değerler üzerinden siyaset yapmaması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkan Adayı Hıdır; ?Köşeye sıkışınca ödenek verilmedi diyorlar. Sayın Osman Gürün hiç kaçamak yollara sapma Muğla´yı 1 Milyara yakın bütçenle yönetemedin. Ne yaptın, kendi Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanların ile kavga ettin. İlçelere gidemedin. Muğla´yı nasıl yöneteceksin. Mustafa Kemal´in partisindenim dedik mi, Mustafa Kemal´in askerleriyiz dedik mi. Oylar cepte diye düşünüyor. Öyle yağma yok. Bu millet uyandı. Hiç kimse ortak değerlerimiz üzerinden siyaset yapmasın. Eğer, Atatürk´ün askeri olduğunu iddia ediyorsan. Onun muasır medeniyetler seviyesine çıkma gayretinde kaç adım attın. Maalesef gırtlağına kadar borç içinde. Önümüzdeki 5 yıl Osman Gürün´ün yatırım yapmasına, belediyelere yardım yapmasına, projelerini hayata geçirmesine imkan yok. Diğer adaylarında yok. Ekipleri yok, paraları da yok, para istemeye cesaretleri de yok.? dedi.
Deniz kirliliğine dikkat çeken Hıdır, kanalizasyon ve atık su artırma tesislerinin önemine değindi.
Belediye Başkan Adayı Hıdır; ?31 Mart´tan sonra Muğla´mız için Ak Parti ile bahar olacak. Gizli ittifakçılarla değildi. Ak Parti ile Muğla´ya yeni güneş doğacak. Köyceğiz Belediye Başkanımızın şimdiye kadar yaptıklarına Büyükşehir´in zerre katkısı yok. Kimin var, iktidar Milletvekillerimizin var. Seçim sonuçlarını ellerine alıyorlar. Ak Partili köylere hizmet yok. CHP´li köylere hizmet çok. Senin bölücülerden ne farkın kaldı. Farkında yok zaten ittifak halindesiniz. Benim milletimin basireti kuyumcu kantarından daha hassastır. Milli idarenin çıkmasına gayret etmemiz lazım.? şeklinde konuştu.


?İlçe belediyelerinin ödeneklerini kısıtlamayacağım?


Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği takdirde kanunların izin verdiği çerçevede ilçelerin ödeneklerini kısıtlamayacağını belirten Hıdır, sözlerini şöyle sürdürdü; ?Osman Gürün´ün Fethiye, Marmaris, Bodrum, Ortaca´ya yaptığı gibi paraları kasada tutmayacağım. Millete hizmet lazım. Sularımız yok. Yetersiz olan köylere yeni kaynak bulacağız. Şehir için yollarımızı yeniden asfaltlayacağız, parke yapacağız. Yeşil alanlarımızı koruyacağız. Betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Büyükşehir yapacağı rutin hizmetlerin yanı sıra her bölgemizin ayrı ayrı turizm faaliyetlerine katkıda bulunacak.?
Hıdır, Muğla´yı tarımda marka şehir haline getireceklerini de sözlerine ekledi.

 

 

Muğla´ya 1 Nisan da bahar CHP ile değil, AK Parti ile gelecek?

Cumhur İttifakı´nn AK Partili Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Muğla´da gitmedik ilçe, gezmedik köy bırakmadı. Muğla ve ilçelerinin gönlünü kazanan Hıdır, gece gündüz demeden Muğla için koşturuyor.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır Cumhur ittifakının Belediye Başkan adaylarını seçim ofislerinin açılışlarına katılmayı da ihmal etmiyor. Son olar Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan´ın seçim ofisi açılışın da konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, yaptığı konuşmayla Köyceğiz halkının takdirini topladı. Alkışlar eşliğinde sık sık konuşması kesilen Hıdır, Muğla il ve ilçelerine yapacakları yatırımları dile getirdi. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, parti yönetimi ve katılan topluluğu selamlayarak başlayan Hıdır, Cumhur ittifakını yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi.


Hıdır "Onlar gibi gizli kapılar arkasında ittifaklar ve anlaşmalar yapmıyoruz"


Hıdır, Onlar gibi gizli kapılar arkasında ittifaklar ve anlaşmalar yapmadıklarını sözlerine ekleyerek. Bu demokratik bu özgür ortamda her arkadaşımızın, sizlerin huzuruna gelen değerli adayların seçme ve tercih etme hakkı var. Ancak bunları tabi ki Milli iradenizin, bu hür ve özgür tercihi sırasında değerlendirmenizi de rica ediyorum."dedi
Alkışlar arasından Konuşmasına devam eden Dr. Mehmet Nil Hıdır "Muğla´yı içinde bulunduğu bu zor dönemden kim çıkartır, Allah´ın izniyle iktidar çıkartır. Bakın Güllükten itibaren Bodrum körfezi, Yalıkavak, Marmaris körfezi, Dalyan,Ekincik, Ölüdeniz,Sarıgerme´de artık kanalizasyon ve arıtma tesisi olmadığı için denizimiz kirlenmeye başladı. Yapın bunları? Efendi ödenek gelmiyor. Cumhurbaşkanımız ne söyledi? Ben Muğla´ya eski parayla 20 katrilyon yatırım yaptım dedi. Siz bunları görmüyor musunuz arkadaş? Demek ki görmüyorlar. Onun için değerli arkadaşlar biz onlara 31 Mart´ta neyin ne olduğunu göstereceğiz. Madem ki onlar görmüyorlar bu Millet sandıkta onlara gösterecek. 1 Nisan sabahı iktidarın aynı Köyceğiz´de, Seydikemer´de,Kavaklıdere´de olduğu gibi 13 ilçemiz de de yeni bir bahar başlayacak.Hani onlar diyor ya 1 Nisan bahar olacak diye? Bu bahar Muğla´mız için olacak ama kiminle Ak Parti ile,Chp ile değil, gizli hesaplar yapanlarla değil, gizli ittifakçılarla değil Ak Parti ile Muğla´ya yeni bir güneş doğacak inşallah" dedi.


Tarım da Muğla´mız marka şehir haline gelecek


Tarıma çok önem veren Dr. Mehmet Nil Hıdır "Tarım da Muğla´mız marka şehir haline gelecek. Köylümüzün ürettiği peyniri, zeytini, yoğurdu, zeytin yağsı, çam balı bütün ürünlerimizi markalı hale gilip, sadece Köycegiz´de değil, sadece Marmaris, Dalaman´da değil bütün Türkiye´de hatta bütün Dünyada Muğla markamızla tercih edilen ürünler haline getireceğiz. Köylümüz bakacak ki benim ürettiğim zeytin yağı para ediyor, balım para ediyor, etim ve sütüm para ediyor daha fazla üretecek. Balıkçılığımız; Köyceğiz´imizde bir Dalkop´umuz var, yeni bir hamle içerisinde. Kooperatifimiz dünyada tek. Köyceğiz gölünün bütün balıklarını entegre sistemlerde işlemek suretiyle dünya markası haline getireceğiz. Kooperatifimiz inşallah genişleyerek gençlerimize yeni iş alanları açacak ve bu sayede Dalkop vasıtasıyla balık ihracatımız belki 1 milyar doları çok gerilerde bırakacak. Bodrum ve Milas´ta dünya birincisi olan kültür balıkçılığımız da Dalkop´tan da bir destek vereceğiz. Diğer yandan Fethiye´nin Ören köyü civarında devam eden balıkçılığımızıda, kapasite arttırmak ve teşfiklerden yararlandırmak üzere ihtisas organize sanayi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.


Botanik bahçesi müjdesi


Muğla´yı Botanik bahçesi yapacağını ifade eden Hıdır ?Köyceğizimizin Turizm´inde noksanlıklar var. Alternatif turizm alanlarımız var. Nedir bunlar ? Ormanlarımızda ki endemik bitkilerimizden bölgemizde ki 323 adet parfümeri ve ilaç sanayisinde kullanılan tüm bitkilerimizi,botanik bahçelerimizde üretmek ve sergilemek suretiyle,dünyaya açılan hizmet eden botanik bahçesi haline getireceğiz.Büyükşehir yapacağı rutin hizmetlerin yanı sıra her bölgemizin ayrı ayrı turizm faaliyetlerine katkıda bulunacak ve inşallah Kamil Ceylan beyin 5 yıldır devam ettirmekte olduğu ve devam edeceği bütün hizmetlerin de arkasında olacağız.