MAYBİR BAŞKANINDAN TURİZMCİLERE KATKI ÇAĞRISI

15-20 Eylül tarihlerinde Güney Kore’nin Daejeon kentinde 100 ülke ve 20 bin kişinin katılımı ile yapılacak Dünya Arıcılık Kongresi öncesi Uluslar arası Muğla Aracılık ve Çam Balı Kongresi organizasyon komitesi Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) sa

Tarih: 01.01.0001 00:00 241
MAYBİR BAŞKANINDAN TURİZMCİLERE KATKI ÇAĞRISI

15-20 Eylül tarihlerinde Güney Kore’nin Daejeon kentinde 100 ülke ve 20 bin kişinin katılımı ile yapılacak Dünya Arıcılık Kongresi öncesi Uluslar arası Muğla Aracılık ve Çam Balı Kongresi organizasyon komitesi Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) salonunda bir araya geldi. Güney Kore’de yapılacak kongrede hem 2016 yılında Muğla’da yapılacak kongrenin, hem de Muğla’nın turizm ve kültür değerlerinin nasıl vitrine çıkarılabileceği tartışılırken, turizm sektöründe faaliyet gösteren oda ve derneklerin maddi olarak olmasa da yol haritası konusunda yardımdı olmaları istendi.

20 BİN KATILIMCIYA MUĞLA’YI TANITMAMIZ GEREKİR”

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Muğla’nın arıcılık sektörünün yanında turizm ve kültürel anlamda tanıtılması misyonunu da benimsediklerini söyledi. Şahin, İki yılda bir yaptığımız 5’incisini yapacağımız Uluslar arası Muğla Aracılık ve Çam Balı Kongresi 2016 yılının Kasım ayında 1-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Biz bu kongreyi dünya vitrinine çıkardık. Tanıtımını her geçen gün daha iyi yapabilmek amacı ile bu yıl Eylül ayında Güney Kore’de yapılacak Dünya Arıcılık Kongresinde Muğla kongresinin tanıtımı amacı ile 18 m2’lik bir stant aldık. Güney Kore’deki kongreye 100 ülkeden 20 bin kişinin katılması bekleniyor. Bu kongrede Muğla Kongresini vitrine çıkarmak durumundayız. Aldığımız stantta Muğla’yı ve Muğla kongresini tanıtmamız lazım. Her şeyden önce Muğla’nın gerek kültürel zenginliklerini, gerekse turizm açısından zenginliklerini Kore’deki kongreye katılacak 100 ülkeden gelecek 20 bin kişiye tanıtmamız gerekiyor. Bu konuda neler yapabiliriz konusunda Uluslar arası Muğla Aracılık ve Çam Balı Kongresi’nin organizasyon komitesi ile bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Dünya Arıcılık Kongresinde Muğla’nın ve Muğla’daki kongre ile ilgili tanıtımı için neler yapılabilir bunları tartıştık. Gönül isterdi ki bu toplantımızda sadece organizasyon komitesi değil, diğer sektörlerin de bize katkı vermelerini isterdik. Altını çizerek söylüyorum, biz Muğla’nın tanıtımı için bize katkı verecek sektörlerden para istemiyoruz. Biz bu sektörlerimizden Muğla’yı daha iyi nasıl tanıtabiliriz bunun yol haritasını istiyoruz. Bu dönem içinde bizlere bu yönde bir katkı verirler ise mutlu oluruz. Çünkü Muğla’nın tanıtımı ile ilgili olarak bizim de bu çorbada bir tuzumuzun olmasını istiyoruz. Muğla Arıcılar Birliği’nin misyonlarından birisi de budur. Muğla’nın arıcılık ile ilgili tanıtımının yanında, kültür turizmi ile ilgili tanıtım yapılması bir diğer misyonumuzdur. Bununla ilgili gerek Ticaret ve Sanayi Odaları olsun, gerekse diğer turizm ile ilgili odalar, tanıtım ofisleri ve dernekler bize tanıtım konusunda destek olurlar ise seviniriz” dedi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, 2008 yılında başladıkları kongrelerin her geçen yıl katılımcı ve stant açan firma sayısının artarak devam ettiğini belirtti. Şahin, 2016 yılında 5’incisini düzenleyeceğimiz Uluslar arası Muğla Arıcılık ve Çam Balı kongremize yaklaşık 3 bin katılımcının katılması hedefleniyor. Böylesine önemli ve uluslar arası bir kongrede herkesimin elini taşın altına koyması gerekiyor. Uluslar arası boyutu olan kongreleri Muğla gibi bir yerde düzenlemek, koordinasyonunu sağlamak, yerli ve yabancı katılımcıları ağırlamak ve Muğla’nın her türlü tanıtımını yapmak bizlerin altından kalkabileceği bir organizasyon değil. Yerel yönetimler başta olmak üzere, turizm sektöründen ekmek yiyen her kesimin bizlere katkı vermesini istiyoruz. Muğla’da düzenli olarak yapılan kaç uluslar arası kongre var? Bu kongrelerin kamu ve yerel yönetimler ile turizmden ekmek yiyen her sektörün bizim yükümüzü hafifletmesini istiyorum” dedi.