MARMARİS´TE SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLETLE TURLADI

Marmaris ilçesinde Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan ?Dünya Otomobilsiz Kentler Günü"ne vurgu yapmak, barışa katkı sağlamak ve kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çekmek amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun bu yıl ikincisi düzenlen

Tarih: 01.01.0001 00:00 366
MARMARİS´TE SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLETLE TURLADI

Marmaris ilçesinde Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan ?Dünya Otomobilsiz Kentler Günü"ne vurgu yapmak, barışa katkı sağlamak ve kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çekmek amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun bu yıl ikincisi düzenlendi.

Atatürk Meydanında bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen kadınlar, bisikletlerinin önüne, ?bisiklete binelim özgürlüğü seçelim, egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu? yazılı dövizler astı. Basın açıklamasının ardından, 50 bisikletli kadın, sahil boyunca yaklaşık 15 kilometre pedal çevirdikten sonra, 19 Mayıs Gençlik Meydanı´nda turu tamamladı.

Organizasyon, vatandaşların ve turistlerin ilgisini çekti. Yol kenarındaki vatandaşlar alkışlarla bisikletli kadınlara destek verdi.

Etkinliği düzenleyen Marmaris Bisiklet Derneği üyesi Zeynep Soyer ve İnci Orman, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nu 20 Eylül´de Türkiye´nin bir çok ili ile aynı zamanda gerçekleştirmeyi planladıklarını, ancak yağışlı hava nedeniyle bugüne ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Etkinlikle kadınların her türlü kıyafetle bisiklet kullanabileceğini vurgulamak istediklerini belirten Orman, "Amacımız kadınları bisiklet kullanmaya yönlendirmek" dedi.