Marmaris´te ekonomi buluşması

Marmaris ilçesinde Ticaret Odası tarafından organize edilen ?Ekonomi buluşması? konulu konferans düzenlendi. Konferansta turizm sektörünün geleceği ve Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 184
Marmaris´te ekonomi buluşması

Marmaris ilçesinde Ticaret Odası tarafından organize edilen ?Ekonomi buluşması? konulu konferans düzenlendi. Konferansta turizm sektörünün geleceği ve Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı.

Grand Azur Marıtım Otel´de düzenlenen konferansa , Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel , Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet kamil Öner, Ak Parti,Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, oda başkanları, kurum müdürleri ile turizmciler ve işadamları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal gerçekleştirdi.Baysal konuşmasında turizm sektörünün önemine değinerek şunları söyledi: ?Son dönemde hem ülkemizde hem de özellikle Marmaris´te turizmde yaşanan sıkıntılar, Marmaris esnafını, halkını hatta geleceğimizin teminatı gençlerini huzursuzluğa, güvensizliğe ve genel bir umutsuzluğa sürüklemiştir. 2017 yılında turizmde yaşanabilecek sıkıntılar istatistikler ile şimdiden öngörülebilmektedir.Turizm sektöründe ülkemiz her yıl 40 milyar dolara yakın bir gelir elde ediyor. Bu yüzden turizm sektörü ülkemizin bel kemiği .Bu gelir Türkiye´nin cari açığını kapatıyor.İstihdama baktığınızda ise ülkenin yüzde 17´sini turizm sektörü sağlamaktadır.Çarpan etkisi olarak ta 43 meslek grubu turizm sektörüne hizmet etmektedir.Bunu bilen küresel güçler, ülkemizi bir dar boğaza sürüklemek istemektedir. Bu güçler turizmi ekonomik bir ambargo olarak kullanmaktadırlar.Önümüzdeki turizm sezonlarının da çok iyi geçmeyeceğini görüyoruz?.

Baysal´ın konuşmasının ardından ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Aklin, ekonomide potansiyel riskleri ve uygulanabilecek önlemler hakkında istatistik bilgiler verdi. Turizm sektörünün durumu hakkında da veriler paylaşan Aklin, sektörde uygulanması gereken tedbirler konusunda uyarılarda bulunup yol haritası gösterdi. Oturumun ikinci bölümünde İzgören Akedemi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif İzgören basına kapalı olarak?Krizi nasıl aştılar ? konulu sunum gerçekleştirdi.