MARMARİS´TE BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLERİNDE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Marmaris´te KOM ekipleri bayram öncesi gerçekleştirdiği iki operasyonda, eğlence mekanlarına satılmak üzere orijinal alkol şişeleri ile bidonlarda hazırlanmış toplam 151 litre sahte viski ve votka ele geçirdi. Olayla ilgili suçüstü yakalanan 6 kişiden iki

Tarih: 01.01.0001 00:00 134
MARMARİS´TE BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLERİNDE SAHTE İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Marmaris´te KOM ekipleri bayram öncesi gerçekleştirdiği iki operasyonda, eğlence mekanlarına satılmak üzere orijinal alkol şişeleri ile bidonlarda hazırlanmış toplam 151 litre sahte viski ve votka ele geçirdi. Olayla ilgili suçüstü yakalanan 6 kişiden ikisi tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri Kurban Bayramı öncesinde piyasaya yüklü miktarda sahte içki sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde sabah saat 05.00 sıralarında operasyon için düğmeye basıldı. Polis, barlar sokağının arkasında bulunan bir diskonun sahibine ait çalışanların kaldığı lojman ile Hatipirimi Mahallesi´nde bir apartman dairesindeki eve eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyonda 8 bidon sahte viski ve votka, 17 adet sahte votka doldurulmuş orijinal içki markası şişeleri, 35 tane boş votka ve viski orijinal şişeleri ve içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Disko ve gece kulüplerinde çalıştığı belirlenen 17 yaşındaki İ.S., S.A., H.B., A.G., E.Ç., O.Ç. ile birlikte toplam 151 litre sahte votka ve viski İlçe Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği´ne getirildi. Sahte içkilerden alınan numuneler incelenmek üzere Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü´ne gönderildi. Sahte içkiler imha edilmek üzere Marmaris Gümrük Muhafaza Müdürlüğü´ne teslim edildi.

Zanlılar polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen altı kişiden aynı suçlardan 4´er adet sabıkası bulunan E.Ç. (42) ve H.B. (36) tutuklandı. 17 yaşındaki İ.S., A.G., O.Ç., S.A. adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

BAYRAM ÖNCESİ YETKİLİLERDEN UYARI GELDİ

Marmaris Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yapılan açıklamada, ?Geçtiğimiz Ramazan Bayramı´ndan bugüne kadar İlçe Maliye Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından alkol satışı yapan 173 iş yerinde denetim yapıldı. Bayramı fırsat bilen kişiler, herkesin eğlenmek için geldiği Barlar Sokağı´ndaki mekanlara sahte votka ve viski sürmeye hazırlanırken iki evde yapılan operasyonla suçüstü yakalanarak adli makamlara çıkarıldı. Halkın sağlığını hiçe sayan bu kişiler ile ilgili vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Eğlenmeye gittikleri mekanlarda şüpheli gördükleri durumları polis ihbar 155 hattını aramalarını istiyoruz. Kurban Bayramı süresince denetimlerimiz devam edecektir? dedi.