Mahalle İlkokulu İçin İmece Yaptılar

Bodrum`da Mahalle Cami Hocasının eğitim seferberliği örnek oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00 337
Mahalle İlkokulu İçin İmece Yaptılar

Umurça İlkokulu`nun çehresi yardımseverlerin desteği ile değişiyor, rm Bodrum`da mahalle ilkokulu için imece yaptılar Bodrum Umurça İlkokulu, Cami Hocasının önderliğinde, yardımsever kişi ve kuruluşların destekleri ile yenileniyor.

Okul yöneticileri, aile birliği ve Umurça Mahallesi cami görevlisi Kamil Gürkan ın girişimleri ile başlayan değişim çalışmaları hız kazandı. 1996 yılında bu okulun açıldığı zaman aile birliği ve derneğin kurucularından olduğunu ifade eden Kamil Gürkan "Çocuklarımız daha yüksek okullara gidince bizde bu okulda aktif görevden ayrılmıştık.Okul idaresindeki arkadaşlarımız, okulumuzun eksiklerinin tamamlanabilmesi için destek talebinde bulundu. Okulumuzun girişine ahşap pergole yaptık.Arka tarafa bir kamelya, basket sahası yapalım diyoruz. Konferans salonu, bütün sınıflarımızın, öğretmen maBodrum`da Mahalle Cami Hocasının eğitim seferberliği örnek oldu.Umurça İlkokulu`nun çehresi yardımseverlerin desteği ile değişiyor saları ve öğrenci sıralarını tekli halde yapıp okulumuzu inşallah görsel güzelliği de olan bir hale getireceğiz. Eğitimde vizyon sahibi arkadaşlarımız var.Sınıflarımızda mevcutlarımız 15 - 20 öğrenci arasında. İnanın kolej ayarında eğitim veriyoruz.

İddialıyız. İnşallah bunu da eğitimin sonucuna sınavlara yansıtacağız.

Okulumuzun çehresini değiştiriyoruz. Bodrum`un hayır sahiplerini okulumuzda sınıf döşemeye, okulumuzun eksikliğini gidermeye davet ediyoruz" dedi. Mahalle Camisinin hocası olarak aktif görev aldığını sözlerine ekleyen Kamil Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü:" Cami deki hocalık ta eğitimden geçiyor, okuldan geçiyor.O yüzden önce okul geliyor ve bizleri okullar eğitiyor, öğretmen, hoca yapıyor . Bizde topluma hizmet ediyoruz.Okumuş olduğumuz bu eğitim camiasına da destek vermenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum." Umurça İlkokulunda yapılan yeni düzenleme çalışmalarına Milli Eğitim camiasının yanı sıra, Uluslararası DHL Kargo şirketi sosyal sorumluluk projesi kapsamında bazı eksiklerin tamamlanması için büyük destek sağlamış.Ayrıca, Lions Kulübü, bazı mahalle sakinleri, aile birliği üyeleri, Atatürk ve Cumhuriyet Okulu yetkilileri de çeşitli desteklerde bulunduğu öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor. Milas Koru köyünden marangoz baba oğul; Mehmet ve Dinçer Demirtaş hiçbir ücret almadan yaklaşık 8 bin lira maddi değerinde bulunan bir pergoleyi tamamladılar.

Okul Müdür Vekili; Medim Çelebi "Okulumuzun birçok ihtiyacı vardı. Sağolsun Başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere; Kamil hocamız, mahallelilerimiz, mahalle muhtarımız, öğretmen arkadaşlarımızı, aile birliğimiz bize çok destek oldu.Onların sayesinde çeşitli hayırseverlere ulaştık. Pergolemizi, basketbol sahamız gibi ve diğer eksiklerimiz yaptırıyoruz.Sınıflarımıza, sıralar, masalar yaptıracağız. Uluslararası DHL Firması ile daha önce bağlantı kurduk.Ana sınıflarımıza laminant, basketbol sahamız gibi eksiklerimizi yaptırdık." dedi.