Leleg Yolunun ikinci etabı hizmete açıldı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğiyle hazırlanan ve ilk etabı 26 Mart 2016´da açılan Bodrum Leleg Yolu´nun 8 kilometrelik doğu etabı da törenle açıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00 198
Leleg Yolunun ikinci etabı hizmete açıldı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğiyle hazırlanan ve ilk etabı 26 Mart 2016´da açılan Bodrum Leleg Yolu´nun 8 kilometrelik doğu etabı da törenle açıldı.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, AKUT Bodrum, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği, Bodrum Doğa Severler Kulübü (BODOSK), Bodrum Karia Rotary Kulübü üyeleri ile doğa sporu yapanların katıldığı açılış töreni Çiftlik ile Etrim mahalleleri arasında bulunan Gedikli Göl Mevkii´nde yapıldı.

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yürüyüş yolunun Bodrum turizmi ve ekonomisine büyük bir katkı sağladığını belirterek şunları söyledi; "Sayın Kaymakamım, sayın rektörüm, değerli komutanlarım, Bodrum´un Sivil Toplum Örgütü başkanları daha doğrusu spora gönül veren Bodrum sevdalıları; bu güzel Bodrum sabahında burada sizlerle olmaktan son derece keyifliyim, son derece mutluyum. Bu güzel mutlulukları yaşatan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnanın ki bu yürüyüş yolu Bodrum ekonomisine, Bodrum turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle bu yolun çevresinde olan otellerden bugün dahi yürüyüşe katılan misafirlerimiz var, bu da bizi mutlu ediyor. Bu projenin ne kadar doğru bir proje olduğunun en güzel kanıtı. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

Muğla Valisi Amir Çiçek de açılış töreninde yaptığı konuşmada projenin Leleg medeniyetini tanıtmak amacıyla yapıldığını belirterek "Ticaret Odası Başkanım, değerli üyeleri çok değerli kaymakam arkadaşım çok değerli hanımefendiler, beyefendiler ve şu güzel ormanda, şu güzel iklimde, şu güzel coğrafyada buluşan çok değerli gençlerimiz hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Tabi biz duran değil yürüyen turizm, dinamik turizm, bölgenin hem üstünü hem altını tanıyan oksijeni teneffüs eden turizm modeli ile hareket ediyoruz. Bodrum Yarımadasının elbette ki ormanı da güzel, kıyıları da güzel, körfezleri de güzel, her şey iyi güzel, insanları da güzel, gıdası da güzel ama en güzel şey tarihi de güzel. Tabi hepimiz bir merak içerisindeyiz acaba bu coğrafyada yıllar önce, milattan önce kimler yaşadı, niçin buralara geldi hangimiz bu soruları kendi kendimize sormayız işte cevabı bu. Bu proje, bölgede özellikle Leleg medeniyeti, yaşayan bir medeniyeti tanıtmak ve tarih yönünden bu bölgeyi tanımak, turizmini bu alanda spor yaparak tanıtma projesidir." dedi.

 

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ise Bodrum´a kışın da turist gelmesi için uzun yıllardır çalıştıklarını belirterek, "Güney Ege Kalkınma Ajansının onaylaması ve finansman desteğiyle Bodrum Kaymakamımızın iştiraki Muğla Orman Bölge Müdürümüzün de destekleriyle projemizi hayata geçiriyoruz. Bize güvenen Sayın Valim başta olmak üzere tüm kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. 26 Mart 2016´da birinci etabımızı açmıştık, bugün de doğu etabımızı açıyoruz. Uzun yıllardır çaba gösteriyoruz Bodrum´da kışında turist gelsin diye. Artık yavaş yavaş bunun meyvelerini almaya başladık." şeklinde konuştu.

 

Konuşmalarının ardından, BODTO tarafından projeye verdikleri desteklerden dolayı Muğla Valisi Amir Çiçek ile Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz´a birer teşekkür plaketi verildi. Ayrıca Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği de BODTO Başkanı Mahmut Kocadon´a çalışmaları için bir teşekkür plaketi takdim etti.

 

Yürüyüş parkurunda bağlı ipleri birlikte çözen katılımcılar yaklaşık 8 kilometrelik yürüyüşe başladılar. Protokol üyeleri ve yürüyüş severlerin katılımı ile yaklaşık 4 saat süren yürüyüşte önce Kaplan Dağı´na sonra da zengin Leleg kalıntıları görülerek Kaklık patikasına varıldı. Ardından Kocaçal Tepesine çıkılarak Bodrum Leleg Yolu ana güzergahından çıkılıp, Küçüksarnıç Deresine inilerek Çat köprüsünde son buldu.

 

Yürüyüş sonrası katılımcılara Çamlık Mahallesi´nde bulunan Kır Sofrası´nda yiyecek ve içecek ikram edildi.