Kurban Bayramı Tatili Uzadı, Uçak Bilet Satışları Patladı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından kısa sürede tatil bölgelerine biletler tükendi. Antalya, Bodrum, İzmir gibi tatil şehirlerinde seferlerin çoğu doldu. Tatilden bir gün önce ortalama 100 TL´ye alınabilen biletler, 260 TL´ye ancak bul

Tarih: 01.01.0001 00:00 181
Kurban Bayramı Tatili Uzadı, Uçak Bilet Satışları Patladı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından kısa sürede tatil bölgelerine biletler tükendi. Antalya, Bodrum, İzmir gibi tatil şehirlerinde seferlerin çoğu doldu. Tatilden bir gün önce ortalama 100 TL´ye alınabilen biletler, 260 TL´ye ancak bulunabiliyor.

 

 

UÇAK BİLETİ KALMADI

 

Kurban Bayramı´nı memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenler havayolunu tercih edince uçak biletleri tükendi. Tatilin uzatıldığının açıklanmasının ardından bilet satışlarında adeta patlama yaşandı. İzmir, Bodrum, Antalya seferlerinin çoğu doldu. Kalan seferler ise 250-310 TL arasında satılıyor. Tavan fiyat uygulaması da bazı seferlerde delindiği görüldü.

 

SINIRLI SAYIDA KOLTUK KALDI

 

Türk Hava Yolları´nın 19 Eylül Cumartesi günü İstanbul-Bodrum arasında 22 sefer düzenliyor. Bu seferlerin tüm promosyon biletleri tükenirken, 12 seferde ise ekonomi sınıfında sınırlı sayıda koltuk kaldı. Bayram öncesi 100 TL´ye alınabilen biletler, bayram döneminde 260 TL´ye ancak alınabiliyor. Özel hava yolu şirketlerinde de durum benzerlik gösteriyor. Çoğu tatil beldesindeki seferler dolmuş durumda.

 

FİYATLAR UÇTU

 

Pegasus Hava Yolları ile İstanbul-Antalya arasında bayramdan önce ortalama 100 TL ile seyahat edilirken, 19 Eylül´de biletler 230-300 TL arasında değişiyor. Hava yolu şirketlerinin bu talep karşısında çok sayıda ek sefer düzenlemesi bekleniyor.

 

HIZLI TRENE EK SEFER

 

TCDD Genel Müdürlüğü´nce, Kurban Bayramı´dan artan yolcu talebini karşılamak amacıyla Ankara-İstanbul-Ankara arasına ek Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri konulduğu bildirildi.

 

EK SEFER TARİHLERİ

 

TCDD Genel Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması dolayısıyla artan yolcu talebini karşılamak üzere 19, 20, 21, 23, 26 ve 27 Eylül´de Ankara-İstanbul-Ankara arasında ek YHT seferleri konuldu. Ek YHT´lerin Ankara´dan hareket saati 08.15, İstanbul´dan (Pendik) dönüş saati ise 16.00 olacak. Söz konusu ek YHT´ler Sincan, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük ve İzmit istasyonlarında duracak.

 

TRENLERE VAGON EKLENECEK

 

Bayram dolayısıyla YHT´lerin yanı sıra bazı anahat yolcu trenlerine de vagon eklenecek. Bu kapsamda 17-28 Eylül arasında İzmir Mavi Tren, Doğu Ekspresi, 4 Eylül Mavi Tren, Güney/Vangölü Ekspresi, Çukurova Ekspresi, Konya Mavi Tren ve Pamukkale Ekspresi´ne bir adet pulman vagon eklenecek.