Köyceğiz´de 5 Terörist

Muğla´da 2 teröristi arama çalışmaları sürüyor

Tarih: 01.01.0001 00:00 203
Köyceğiz´de 5 Terörist

Edinilen bilgiye göre; uzun süredir güvenlik güçlerinin takibinde olan ve Muğla ormanlık alanda keşif çalışmaları yapan güvenlik güçleri PKK´lı teröristler ile Otmanlar Mahallesi üst kısımlarındaki ormanlık alanda teröristler ile sıcak temas sağladı. Sıcak temasta şu ana kadar 5 terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilirken, 1 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jıpkın Komando Bölüğünün ortaklaşa yürüttüğü operasyonlara İzmir´den takviye olarak gelen Bornova 2. Jandarma Komando Tugayı ekipleri de destek veriyor. 7 kişi oldukları belirlenen PKK´lı teröristlerden 2´sinin daha yakalanması için bölgede devam eden operasyonlara jandarma iz takip köpekleri de katılıyor.
Muğla´da son iki gündür yaşanan iki ayrı olayın ardından açıklama yapan yetkililer, Seydikemer´de dün yakalanan 7 kişilik terörist grup ile bu grubun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiğini kaydetti.



Havadan da destek verilen operasyonlarda öldürülen teröristlerin üzerinden 3 tabanca, 6 el bombası ve 2 adet M-16 silah ele geçirildi.
Öte yandan, çatışmada yaralanan ve askeri helikopterle kaldırıldığı Dalaman Devlet Hastanesi´nde ilk müdahalesi yapılan Binbaşı Y.O., Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Gün boyu bölgede devam eden arama tarama faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından operasyona katılan jandarma ve polis ekipleri araçlarla görev yerlerine geri döndü. Bölgedeki sıcak temas ihtimalinin ortadan kalmasının ardından ölü ele geçirilen 3 teröristin cesetleri cenaze aracına, araç ulaşımının olmadığı bölgede bulunan diğer 2 teröristin cesedi de helikoptere alınarak Muğla Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

Öldürülen teröristlerin yapılan üst aramasında 1 Kaleşnikof tüfek ve bu tüfeğe ait 5 şarjör, 2 adet M16 silah ve bu silahlara ait 10 şarjör, 3 tabanca ve bunlara ait 3 şarjör, 21 el bombası, 5 kilogram plastik patlayıcı, 3 elektrikli kapsül, 2 elektrikli bomba düzeneği, 4 kutu 5.56 mm´lik mermi, 1 termal dürbün, 1 top infilaklı fitil, 1 kutu içerisinde patlayıcı, 1 elektronik LED lambalı devre, 1 akü, 1 tablet, 1 cep telefonu ve 1 taşınabilir şart cihazı ile yüklü miktarda para ele geçirildi.
Muğla´da 2 farklı günde etkisiz hale getirilen 12 PKK´lı teröristin farklı zamanlarda denizden Türkiye´ye sızdıkları tespit edildi. Seydikmer ile 100 kilometre uzağında bulunan Köyceğiz´de etkisiz hale getirilen iki ayrı terörist grubunun ormanlık alanda ilerleyerek buluşmayı ve daha sonra birlikte hareket etmeyi planladıkları ortaya çıktı.
Öte yandan; kaçan 2 PKK´lı teröristin yakalanması için operasyonların devam ettiği ve güvenlik güçlerinin çemberi daraltarak çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.