KOSGEB´ten 1 milyon TL´lik destek

KOSGEB tarafından ?Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ´lerin Payının Arttırılmasına´ yönelik çıktığı proje çağrısında 300 bin TL´si geri ödemesiz, 1 milyon TL´ye kadar destek verecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00 12757
KOSGEB´ten 1 milyon TL´lik destek

KOBİ ve girişimcilerin rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak olan KOSGEB tarafından, ?Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ´lerin Payının Arttırılması? konulu proje çağrısı hazırlanmıştır. Proje çağrısının hedef kitlesinin imalat sektöründeki KOBİ´ler olduğu açıklanırken, proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiği belirtildi.
Projeden yararlanacak işletmelerin bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ´lerin tümü başvuru yapabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ´lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranıyor. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerektiği ifade edildi.
Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL´ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL´ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL´ye kadar destek verilebilecek. Proje çağrısının toplam bütçesi 500 milyon TL olduğu açıklandı.
KOSGEB Muğla Müdürü Gökhan Akaydın, ?Proje çağrısı için başvuru sistemi 20 Ekim 2017 günü saat 23.59´da kapatılacak. Son başvuru tarih ve saatinden önce onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve 2016 KOBİ Beyannamesi onaylı işletmeler, herhangi bir evrak teslim etmeden, veri tabanı giriş şifreleri ile sisteme girerek başvurularını oluşturabilecek. Destek çağrısı ve başvuru süreçlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye almak isteyenler www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabilecekler? dedi.