Konacık´ta Gece Mesaisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum İlçesi Konacık Mahallesindeki içme suyu hatlarının, bölgenin ihtiyacını karşılayamaması nedeniyle başlattığı 7 kilometrelik yeni içme suyu hattı yapımına devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00 267
Konacık´ta Gece Mesaisi

Gece saatlerinde de süren çalışmalar sonunda yapımı devam eden Devlet hastanesine de içme suyu sağlanacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı yaşanan bölgelerin sorunlarını çözmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bodrum İlçesi Konacık Mahallesinde artan nüfus nedeniyle bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalan hatlar yenileniyor.

Konacık Mahallesinde bulunan içme suyu hatlarının çaplarının küçük olması, mahallenin bazı bölgelerinde su sıkıntısına yol açmaktaydı. Bunun üzerine Mahallede incelemelerde bulunan MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, hatların çapları daha büyük olan borularla değiştirilmesine karar verdi. Bölgede gece saatlerinde de devam eden çalışmalar sonunda mahalleye yaklaşık 7 bin metre yeni hat yapılarak su sıkıntısının çözülmesi amaçlanıyor. Ayrıca yapımı devam eden hattın tamamlanması ile birlikte Konacık Devlet Hastanesine de içme suyu sağlanacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Konacık Mahallesinde boru çaplarının küçük olması nedeniyle meydana gelen su sorununu çözmek için gecede çalıştıklarını söyledi. Ülgen, ?Konacık Mahallemizde bulunan hatların çapı küçük olduğu için yeteri kadar suyu taşıyamamaktaydı. Bu nedenle de bazı bölgelere su vermekte güçlük çekmekteydik. Bölgedeki hatları daha büyük çaplı borularla değiştirip kısa sürede bu sorununun önüne geçeceğiz. Bu nedenle mahallemizde mesai saati gözetmeksizin çalışmalarımız devam ediyor. Kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp yaklaşan yaz sezonunda bölge halkının su sıkıntısı çekmemesini sağlayacağız. Hattın tamamlanmasının ardından Konacık Mahallemizde yapılan Hastanemize de su sağlayacağız? dedi.