KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU MUĞLA`DA

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, Gazze`de yaşanan olayların çok üzücü olduğunu ifade etti.Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, Gazze`de yaşanan olayların çok üzücü olduğunu ifade etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00 223
KKTC CUMHURBAŞKANI EROĞLU MUĞLA`DA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "İsrail maalesef o topraklara yerleşmek, kökleşmek, biraz daha topraklarını genişletmek içine zaman zaman Filistinlileri ezmektedir. Bana göre bu büyük olaydır. Dünyanın Gazze`ye sessizliği bizi üzüyor" dedi.

Eşi Meral Eroğlu ile tatil için Dalaman ilçesine gelen Eroğlu`nu, Dalaman Havalimanı VIP Salonunda Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve kalacağı otelin yetkilileri karşıladı.

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, Gazze`de yaşanan olayların çok üzücü olduğunu ifade etti.

İsrail`in bazı bahanelerle yıllardır Filistinlileri ezmek için en önemli silahlarını kullandığını belirten Eroğlu, "İsrail maalesef o topraklara yerleşmek, kökleşmek, biraz daha topraklarını genişletmek içine zaman zaman Filistinlileri ezmektedir. Bana göre bu büyük olaydır. Dünyanın Gazze`ye sessizliği bizi üzüyor" diye konuştu.

Eroğlu, 10 Ağustos`ta yapılacak seçimde halkın oy kullanarak Cumhurbaşkanını seçmesinin çok güzel bir olay olduğunu söyledi.

KKTC`de yıllardır Cumhurbaşkanlarını halkın seçtiğini belirten Eroğlu, "Dolayısıyla doğru ve yerinde alınmış bir karardır. Tabi herkesin seçime katkı koyması gerekir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.