KAYIP ŞAHIS 9 GÜN SONRA ORMANDA BULUNDU

Fethiye ilçesinde 9 gün önce kaybolan 71 yaşındaki Şafak Yılmaz, Ölüdeniz sakinleri, jandarma ve AKUT´un arama çalışmaları sonucu ormanlık alanda bitkin vaziyette bulundu. 9 gün aç ve susuz kalmasına rağmen sağ olarak bulunan Yılmaz´ın yakınları büyük sev

Tarih: 01.01.0001 00:00 184
KAYIP ŞAHIS 9 GÜN SONRA ORMANDA BULUNDU

Fethiye ilçesinde 9 gün önce kaybolan 71 yaşındaki Şafak Yılmaz, Ölüdeniz sakinleri, jandarma ve AKUT´un arama çalışmaları sonucu ormanlık alanda bitkin vaziyette bulundu. 9 gün aç ve susuz kalmasına rağmen sağ olarak bulunan Yılmaz´ın yakınları büyük sevinç yaşadı.

Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü mevkiinde yaşayan Şafak Yılmaz (71), 9 Mart gecesi ayrıldığı evine geri dönmedi. Yakınlarının durumu yetkililere bildirmesi üzerine belli günlerde mahalle sakinleri,jandarma ve AKUT ekiplerince yapılan arama çalışmasından nihayet sonuç alındı. Sabah saatlerinde Yılmaz´ın daha önce eşyalarının bulunduğu Kuyu Çukuru mevkisinde toplanan jandarma, AKUT, zabıta ve yaklaşık 60 kişilik mahalle sakini, ormanlık alandaki arama çalışmalarını yeniden başlattı.

 

Daha önce bir çoban tarafından atkısı ve konakladığı mağarada da çarşafı bulunan Yılmaz´ı arama çalışması bu bölgeden başlatılırken sevindirici haber öğleden sonra geldi. Ölüdeniz Jandarma karakol komutanlığına bağlı 15 kişilik tim, AKUT ve mahalle sakinleri, Şafak Yılmaz´ı Ovacık Mevkii ile Kayaköy mahallesi arasındaki Kavaklı mevkiinde bir çalının yanında bitkin vaziyette buldular. 8-9 gündür aç susuz olduğu öğrenilen yaşlı şahsın bu hali üzerine hemen UMKE ekiplerinden yardım istendi. Sağlık ekipleri, Şafak Yılmaz´a serum takarak sedyeye aldı. Yaklaşık 2 kilometre boyunca sedye ile taşınan Yılmaz, ormanlık alandaki yolda bekleyen ambulansla hastaneye sevk edildi.

Ölüdeniz Mahalle Muhtarı Halil Duman, yaptığı açıklamada; "Yaklaşık 8 günden bu yana kayıp olan mahalle sakinimizi sağ olarak bulmaktan mutluyuz. Bugün sabah saatlerinde başladığımız arama çalışmalarında sonuç aldık. Köydeki vatandaşlar, jandarma ve AKUT ile çıktığımız arama çalışmasından mutlu haberle sonuç aldığımız için sevinçliyiz. Arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür ediyoruz? dedi.

AKUT Fethiye ekibinden Ramil Çetin de, kaybolduğu günden beri arama çalışmalarına katıldıklarını söyleyerek, ?Sağ salim bulduğumuz için mutluyuz. Yaşlı amcamızı bitkin vaziyette görünce hemen UMKE´den yardım istedik. Sağlık ekipleriyle ilk müdahale yapıldıktan sonra sedyeye alıp 2 kilometre kadar taşıdık? dedi.