KAYINVALİDESİNİ ÖLDÜREN SANIĞA MÜEBBET VE 21 YIL HAPİS CEZASI

Fethiye ilçesinde imam nikahlı hamile eşini silahla yaralayıp, kayınvalidesini öldüren sanığa müebbet hapis ve 21 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 203
KAYINVALİDESİNİ ÖLDÜREN SANIĞA MÜEBBET VE 21 YIL HAPİS CEZASI

 

Fethiye ilçesinde imam nikahlı hamile eşini silahla yaralayıp, kayınvalidesini öldüren sanığa müebbet hapis ve 21 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Karaçulha Mahallesi´nde 2 aylık hamile imam nikahlı eşi Ayşe Kocaoğlu´nu (24) pompalı tüfekle yaralayıp, kayınvalidesi Şule Tirimoğulları´nı (45) öldürmesi nedeniyle Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Gökhan A. (25), müebbet hapis cezasının yanı sıra toplam 21 yıl 3 ay daha hapis cezasına çarptırıldı.

Geçirdiği cinnetin ardından adeta dehşet saçan Gökhan A., 9 şubat 2015 tarihinde imam nikahlı eşi ile kayınvalidesine kurşun yağdırmıştı. Olayda kayınvalide Şule Tirimoğulları hayatını kaybederken, kızı Ayşe Kocaoğlu ağır yaralanmıştı. İddialara göre, olay gecesi Gökhan A. eve alkollü gelip, imam nikahlı eşi Ayşe Kocaoğlu ile tartıştı. Kocaoğlu´nun, ?Yeter senden ayrılmak istiyorum. Bebeği de aldırdım? sözüne sinirlenen Gökhan A. evden ayrıldı. Tekrar alkollü vaziyette eve pompalı tüfekle gelen Gökhan A. kayınvalidesini öldürürken, eşini ağır yaraladı. Olay yerinden kaçan Gökhan A. polis tarafından yakalandığında ifade vermezken, suçsuz olduğunu ileri sürmüş, ancak tutuklandıktan sonra Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk mahkemede olayı anlatıp suçunu itiraf etmişti.

 

"ANNEM İÇİN ŞİKAYETÇİYİM, KENDİM İÇİN DEĞİL"

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında Ayşe Kocaoğlu savcının mütalaasına bir şey diyemeyeceğini belirterek, olaydan 3 gün önce Gökhan A. ile telefonla konuştuğunu, kendisine çocuğunu aldıracağını söylediğini, ayrıca olay günü de telefonla konuşup çocuğu aldırdım diyerek, "Sanığı kışkırttım. Başkasını istediğimi, sevdiğimi söyledim. Benden vazgeçsin diye Gökhan´ı istemediğimi söyledim. O tarihte bir başkasıyla aramda ilişki yoktu. Sadece Gökhan ile ayrılmak için bu sözleri söyledim. Annem Gökhan´a sen ne biçim erkeksin. 2 çocuklu bir kadını aldın demişti. Sanık benim bu olaydan önce hamile olduğumu biliyordu. Gebelik testini birlikte yaptırmıştık. Hamile olmadan önce ve olduktan sonra da beni dövüyordu. Annemden dolayı alacağı ceza sanığa yeter. Benden dolayı ceza almasını istemiyorum. Sanıktan kendi yaralanmam için şikayetçi değilim. Annem için şikayetçiyim" dedi.

 

SANIK ÇOK PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Duruşmada tutuklu sanık Gökhan A. pişman olduğunu belirterek, "Beni gerçekten çok kışkırttılar. Bir anda kendimi kaybettim. Bilseydim yapmazdım. Çok pişmanım. Eşim Ayşe´nin söylediklerine katılıyorum" dedi.

 

MÜEBBET VE 21 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Gökhan A., Şule Tirimoğulları´na av tüfeği ile ateş edip kasten öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılırken, imam nikahlı eşi Ayşe Kocaoğlu´nu pompalı tüfekle ağır yaralayıp öldürmeye teşebbüs etmekten 16 yıl, konut dokunulmazlığını ihlalden 5 yıl, trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan 3 ay olmak üzere 21 yıl 3 ay hapis cezasına da çarptırdı.