Karga, Kedi Gibi Öksürüp, Köpek Gibi Havlıyor

Bodrum ilçesinde bulunan hayvan barınağında köpek ve kedilerle beraber 8 aydır tedavi gören karga kedi gibi öksürüp, köpek gibi havlıyor. Kanatları koparılıp sokak kenarına atılan karga, kanatları çıkar çıkmaz doğaya salınacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00 222
Karga, Kedi Gibi Öksürüp, Köpek Gibi Havlıyor

Bodrum Belediyesi hayvan barınağına 8 ay önce kanatları kesilmiş halde getirilen karga tedavi altına alındı. Bir vatandaş tarafından yaralı halede bulunan karga için veterinerler seferber oldu. Kanatları teker teker temizlenen ve yaralı kanatları koparılan karganın yeni kanatlarının çıkmasını bekleyen veterinerler, bir süre sonra karganın kedi ve köpek gibi sesler çıkardığını fark etti. 8 aydır bir kafeste beslenen karga, hayvan barınağında bulunan kedi ve köpeklerin seslerini taklit etmeye başladı. Kedi gibi öksürüp, köpek gibi havlayan karga barınağında maskotu haline geldi.
Karganın işkence görmüş bir halde barınağa getirildiğini ifade eden veteriner hekim Ayşe Elvan Canbakan, ?Bu karga bize 8 ay önce bir vatandaş tarafından bulunup getirildi, kanatları kesilmişti. Uçmasına yardımcı olan tüyler tamamen kesilmiş ve kanadı da zarar görmüş bir vaziyette geldi bize. 8 aydır bizimle beraber yaşıyor. Karganın tüyleri uzun bir sürede alıyor. Biz yaralı tüylerini almak zorunda kaldık. Bu tabi karganın iyileşmesini geciktirdi. Şu anda sağlık durumu iyi uçamıyor ama biz onu gündüzleri içeride salıyoruz. Kanatları iyileşir iyileşmez doğaya geri salacağız? ifadelerini kullandı.
?Kedi gibi öksürüp, köpek gibi havlıyor?
Kargaların dinledikleri sesleri çok iyi taklit ettiğini belirten Canbakan, ?Kargalar dinledikleri sesin taklidini yapabilirler. Ses öğrenme konusunda çok yeteneklilerdir. Burada hep hasta hayvanlar ile beraber kaldığı için kedi hapşırması, öksürmesi, köpek havlaması gibi sesler çıkarıyor. Bazen biz bile karıştırıyoruz. Tedavi ettiğimiz köpekler ve kediler yine mi hastalandı diye bakıyoruz ki karga ses çıkarmış. Tedavisi 4 ya da 5 ay kadar daha sürecek. Bu kargamızın kanatları bir insan tarafından kesilmiş. Bize çok sayıda hayvan geliyor. Kedinin ve köpeğin yanı sıra kanatlı hayvanlara da işkence yapanlar var. Misina ipi ile boğazından bağlanan, saçma ile vurulan. Martı ve çok sayıda kanatlı hayvan geliyor. Biz bu hayvanları tedavi eden veterinerler olarak onların sesi olmak istiyoruz. Lütfen bu duruma bir son verilsin. Yasada mal diye geçen bu canlılar için cezalar ağırlaştırılsın? dedi.
Eren Ayhan MUĞLA (İHA)