KARADENİZLİLERDEN KOCADON`A TEŞEKKÜR

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon`a plaket verdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00 239
KARADENİZLİLERDEN KOCADON`A TEŞEKKÜR

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon`a plaket verdi.

Bodrum Belediyesinin 1. Bodrum Hamsi Festivali’ne verdiği desteklerinden dolayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon`u ziyaret eden Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Kocadon ile makamında bir araya gelerek kendisine teşekkür etti.

Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarete, Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik, Genel Sekreter Kamil Al ile Yönetim Kurulu Üyeleri Vural Sezen ve Yener Çelik katıldı. Ziyarette, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kadırga Yayla Şenliği ve Karadeniz’de düzenlenmesi planlanan bir mandalina şenliği hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. 

Dernek Başkanı Sefer Çelik, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; "Geçtiğimiz hafta Bodrum`da 1. Hamsi Festivalimizi düzenledik. Bundan dolayı Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon`a verdikleri destek nedeniyle teşekkür etmek amacıyla ziyarette bulunduk. Bundan sonra da yapacak olduğumuz 3. Kadırga Yayla Şenliğimiz var. Kendisiyle bu konu ile ilgili de görüşme yaptık. Hatta Karadeniz’de bir mandalina festivali yapmak için de Başkanımız ile görüştük, o da bu konuya bayağı sıcak bakıyor. İnşallah bunu da başarırız diye düşünüyoruz. Mücadelemizi vereceğiz." dedi.

“Festivale tüm Bodrum olarak birlik beraberlikle sahip çıktık”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da dernek üyelerine nazik ziyaretleri için teşekkür etti ve Bodrum Belediyesi olarak yerel ve kültürel değerlere her zaman sahip çıktıklarını ifade ederek “Sadece Bodrum’un yerel değerlerine değil, Bodrum’da yaşayan Anadolu halkımızın da örflerine, adetlerine ve geleneklerine saygı duyuyoruz. Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde düzenlenen 1. Bodrum Hamsi Festivali de bunun en güzel örneğidir. Bodrum Belediyesi olarak artık Bodrumlu olarak gördüğümüz Karadenizli kardeşlerimize destek olmak istedik ve kış aylarının ortasında Bodrum’da hep birlikte çok güzel bir etkinliğe imza attık. Etkinliğin en güzel yanı da Karadeniz kültürüne tüm Bodrum’un sahip çıkmış olmasıdır. İşte bunun adı birlik beraberliktir, medeniyettir. Bizler Bodrum’da yurt dışından gelip yerleşen yabancı uyruklu vatandaşlarımızla ve Anadolu halkımızla birlikte dünya barış topluluğu gibi yaşayan bir bölgeyiz.” dedi.