KADIN ÇİFTÇİLER MESLEK SAHİBİ OLDU

MUĞLA’DAKİ KADIN ÇİFTÇİLER ARICILIK, ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ VE BALIKÇILIK İŞİNE EL ATTI. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ-KUR VE HALK EĞİTİM MERKEZİ İŞBİRLİĞİNDE 95 KADIN ÇİFTÇİ KURSLARDA BAŞARILI OLDU.

Tarih: 01.01.0001 00:00 433
KADIN ÇİFTÇİLER MESLEK SAHİBİ OLDU

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde arıcılık, Seydikemer, Milas ve Menteşe ilçelerinde zeytin yetiştiriciliği ve sofralık zeytin işlemeciliği, alabalık yetiştiriciliği ve arıcılık dallarında kadın çiftçilere yönelik açılan kurslara 95 kadın çiftçi katıldı.  
Haziran ayında Seydikemer’de 20 kadına yönelik düzenlenen, 25 gün devam eden Alabalık Yetiştiriciliği kursu tamamlandı. Mayıs-Haziran aylarında Milas ilçesinde Halk Eğitim Merkezince de 30 kadına 23 gün süreli zeytin yetiştiriciliği ve 42 gün süreli sofralık zeytin işlemeciliği kursları düzenlendi. Temmuz ayında ise Menteşe ilçesine bağlı Yeşilyurt, Kıran ve Denizova mahallelerinde çiftçi kadınlara 10 gün süreli Arıcılık Kursu düzenlendi. Kursların sonunda komisyon gözetiminde sınava tabii tutulan çiftçi kadınlar başarılı bulunarak sertifika almaya hak kazandılar.
Kursların sonunda kursiyerlere teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide arıcılık müzesi, kovan üretim tesisi, temel petek üretim tesisleri, arı keki üretimi ve teneke ambalaj imalathanesi, balık havuzları, kuluçkahaneler, su ürünleri işleme tesislerinde uygulamalı eğitim verildi.
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri bu tür kursların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini açıkladı. İl Müdürü Nazif Ekici“Önümüzdeki günlerde balıkçılık üzerine Milas İlçesinde su ürünleri işlemeciliği üzerine kurs açılacak. Kurslarda kontenjan 25 kişi olup, müracaatlar Milas İlçe Tarım Müdürlüğüne veya Milas Halk Eğitim Merkezine yapılabilecek” dedi.